Uzun yürüyüşçüler Cenevre’de: Halklar ve direniş kazanacak

Lozan-Cenevre uzun yürüyüşçüleri Cenevre’ye vardı. “Öcalan’a özgürlük” ve “BM Efrîn’deki katliamları durdur” sloganları ile Cenevre BM merkezi önüne varan, yürüyüşçüler BM’yi Efrin için acilen harekete geçmeye çağırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komploya karşı ve BM’nin Efrîn’e dönük işgal saldırılarına karşı harekete geçmesini talep etmek amacıyla 12 Şubat’ta İsviçre’nin Lozan kentinde başlayan Lozan- Cenevre uzun yürüyüşü akşam saatlerinde Cenevre Birleşmiş Milletler merkezi önüne vardı. Aralarında birçok ülkeden gelen 200 enternasyonalistin de bulunduğu 1000’ni aşkın uzun yürüyüşçü, hep bir ağızdan birçok dilde attıkları “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü”, “BM Efrîn’deki katliamları durdur” sloganları ile Cenevre giriş yaptı.

Sabah saatlerinde İsviçre’nin Versoix kentinde özgürlük halayına durarak uzun yürüyüşlerinin 4. gününe başlayan uzun yürüyüşçüler, gün içerisinde birçok kentten geçerek, yürüyüşlerinin son noktası olan Cenevre’ye vardı. 4 günlük uzun yürüyüşün verdiği yorgunluğa aldırış etmeden gün boyu büyük bir coşku ile yürüyen bini aşkın uzun yürüyüşçü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun 19. yıl dönümünde egemenlere büyük tepki gösterdi.

KOMPLO LANETLENDİ

1000’aşkın uzun yürüyüşçü direniş sloganları eşliğinde akşam saatlerinde yürüyüşlerinin son noktası olan Cenevre Birleşmiş Milletler Merkezi önüne vardı. Burada enternasyonalist gruplar ve Avrupa Efrîn’i Sahiplenme Platformu içerisinde bulunan kuruluş temsilcileri yaptıkları konuşmalarda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik yapılan uluslararası komployu sert dille kınayarak, Öcalan’a özgürlük istediler. Öcalan’a komplo uygulayan güçlerin bugün Efrîn’e dönük saldırılara ortak hale geldiğini söyleyen kurum temsilcileri, dünya halklarının direnişiyle Öcalan’ın özgürleştirileceğine vurgu yaptı.

KOBANÊ’DE OLDUĞU GİBİ EFRÎN’DE DE KAZANACAĞIZ

Türk devletinin Efrîn’e dönük işgal saldırıların insanlık değerlerine yönelik bir saldırı olduğuna dikkat çekilen konuşmalarda, BM’nin görevi gereği harekete geçmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Dünya halkları olarak Efrîn’e dönük saldırıları asla kabul etmeyeceklerini ve Kürt halkıyla direnişi daha da yükselteceklerini ifade eden kurum temsilcileri, “Halklar artık egemenlere asla boyun eğmeyecek. Kobanê’de kazandık, Efrîn’de de kazanacağız” diye konuştu. 

Uzun yürüyüş, yarın BM önünde 10 bini aşkın insanın katılımıyla yapılacak bir mitingle sonlandırılacak.