Van’da bir gençlik grubundan üç aylık eylem bilançosu

Van’da kendilerine “Şehit Zamani Birimi” adını veren bir grup, son üç ay içerisinde gerçekleştirdikleri eylemlerin bilançosunu açıkladı.

“Şehit Zamani Birimi”, yazılı açıklamasında “Tecridi kır, faşizmi yık, Kürdistan’ı özgürleştir” hamlesi çerçevesinde çok sayıda eylem gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Eylemlerini büyüteceklerini belirten grup, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı açlık grevi eylemlerini de selamladı.

Üç ay içerisinde gerçekleştirdikleri eylemlerin bilançosunu açıklayan grup, eylemlerin tarihlerini belirtmedi.

Açıklanan bilanço şöyle:

*İpekyolu’nun Xaçort mahallesinde sivil polis aracını tespit eden Şehid Roj ve Şehid Zilan Ruhat intikam birimimizin, Hyundai i20 beyaz renkteki araca atılan pusu sonucu biri ağır iki düşman polisi yaralamıştır. Araç kullanılmaz hale gelmiş, düşman yaralılarını zırhlı araçlarla mahalleden çıkarmıştır.

* İpekyolu’nun Bostaniçi, Şafak, Karşıyaka, Yeni Mahalle, Xacort mahallelerinde yazılama çalışması yapılmıştır.

*İpekyolu’nun Cevdet Paşa mahallesinde önder Apo ve Leyla (Güven) arkadaş için stiker ve Önder Apo için gölgeleme çalışması yapılmıştır.

*İpekyolu’nun Yeni Mahalle mahallesinde “tecridi kır faşizmi yık” pankartı asılmıştır.

*İpekyolu’nun Karşıyaka mahallesinde ölümsüz komutan Egit’in posteri asılmıştır.

*İpekyolu’nun Bostaniçi mahallesinde tren rayının üç noktasına ve uyuşturucu kullanılan tarlaya bir ses bombası atılmıştır.

*İpekyolu’nun Cevdet Paşa mahallesinde AKP çalışanı olduğunu tespit ettiğimiz eve ses bombası atılmış, evde maddi hasar oluşmuştur.

*İpekyolu’nun Yeni Mahalle mahallesinde uyuşturucu sattığını tespit ettiğimiz bir kişiye ait araç yakılmış, araç kullanılmaz hale gelmiştir.

*İpekyolu’nun Bostanici mahallesinde “Güneşimizi karartamazsınız” ve “Leyla Güven onurumuzdur” pankartları asılmıştır.

*İpekyolu’nun Bostaniçi ve Xaçort mahallesinde birçok kez “bijî Serok Apo”, “Bê Serok Jiyan na be”, “Gençlik Apo'nun fedaisidir”, “Leyla Güven onurumuzdur”, “Delal Amed yaşıyor, kadınlar savaşıyor” sloganları atılarak havai fişeklerle yürüyüş gerçekleştirilmiştir.

*İpekyolu’nun Vali Mithat mahallesindeki geçide Öcalan’a özgürlük pankartı asılmıştır.

*İpekyolu’nun Seyid Fehim mahallesinde A101 market ses bombası ve molotoflarla vurulmuştur. Dükkanda maddi hasar oluşmuştur.

*İpekyolu meteoroloji binasına yakın caddede tekerlek yakılmış Önder Apo, Şehid Zülküf ve Şehid Ayten’in posteri asılmıştır.

*15 Şubat komplosuna karşı İpekyolu, Tuşba, Edremit’te birçok mahallede “tecrit ve komplolara karşı topyekün serhildana” yazılı pankartlar asılmış, tekerlekler yakılmış, gelen düşman güçleriyle havai fisekli, molotoflu, güçlendirilmiş ses bombalarıyla çatışılmış, bu eylemlerde düşman basını bir yaralısını verirken her zamanki gibi yalan haberciliğini devam ettirmiştir. Net tespit edilen iki düşman polisi yaralamıştır.

*Edremit’in Emin Paşa mahallesinde bir korucuya ait araç yakılmış, araç kullanılmaz hale gelmiştir.

*Edremit’in Şabaniye mahallesinde düşmanın devriye attığı caddede ses bombası patlatılmış, havai fişekler atılmış, sloganlarla mahalleye geçilmiştir.

*Edremit’in Şabaniye mahallesinde AKP çalışanı olduğunu tespit ettiğimiz eve ses bombası ve havai fişekler atılmış evde maddi hasar oluşmuştur.

*4 Nisan Önder Apo'nun doğum günü vesilesiyle yapılan eylemlerde Şafak mahallesinde “Rojbuna te pîroz be ey Serok Apo” pankartı açılarak demokrasi caddesi trafiğe kapatılmış, tekerlek yakılmış, havai fişekler eşliğinde yürüyüş yapılmıştır. Gelen düşman güçleriyle kısa süreli çatışma yaşanmış, sonrasında düşman mahallenin her tarafına gaz bombası atmıştır.

*İpekyolu’nun Esenler ve Bostaniçi mahallesinde tekerlek yakılmış, havai fişek ve sloganlarla mahallede yürüyüş gerçekleştirilmiştir.

*İpekyolu’nun Xacort mahallesinde, mahalle yolu trafiğe kapatılarak eylem yapılmış, duvarlara zindan fedailerinin resimleri asılmıştır.