Viyana'da Öcalan'a özgürlük nöbeti başlatıldı

Viyana'da Kürt halk önderi Öcalan'ın özgürlüğü için DKTM tarafından "Öcalan'a özgürlük nöbeti" başlatıldı.

Avusturya'nın Başkenti Viyana'da Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) tarafından organize edilen ve 2 ay sürmesi planlanan "Öcalan’a özgürlük nöbeti" başlatıldı. Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün talep edildiği eylem her Cumartesi ve Pazar günleri saat 14:00 ile 17:00 arası Viyana Karlzplaz Opera binası önünde DKTM bünyesindeki bir komisyon tarafından organize edilecek.

"Öcalan'a özgürlük nöbeti"nin ilk haftası ise kadın hareketi Avesta tarafından gerçekleştirildi. Öcalan'ın posterleri ve "Öcalan'a özgürlük Kürdistan'a statü" pankartının açıldığı eylemde nöbet boyunca bildiriler dağıtıldı. Viyana’da Opera binası önünde başlatılan nöbet eylemi on ikinci ayın son haftasına kadar sürecek.

İMRALI SİSTEMİ DERİNLEŞTİRİLİYOR

DKTM adına açıklama yapan Osman Yıldırım, Kürt halk önderi Öcalan'a yönelik Uluslararası Komplo'nun 20. yılında İmralı’da yaratılan sistemin daha da derinleştirilerek sürdürülmek istendiğini kaydetti. Avrupa'da yaşayan bütün Kürdistanlılara seslenen Yıldırım şu çağrıda bulundu. "Önderliğimiz şahsında başta Kürt halkı olmak üzere tüm Ortadoğu halkların üzerindeki tecridi kırmak amacıyla alanlarda olalım ve önderliğimizi sahiplenerek mücadelemizi yükseltelim." Açıklama, gelecek hafta Cumartesi günü saat 12.00 ile 14.00 arası Viyana Stefhansplatz Dom kilisesi önünde gerçekleştirilecek mitingin duyurusu ile son buldu. Önümüzdeki hafta "Öcalan'a özgürlük nöbeti"ni gençlik hareketi devralacak.