Viyana’da binler işgalci Türk devletini protesto etti

Avusturya’nın başkenti Viyana’da işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarıbir eylemle protesto edildi.

Viyana Haus der europäischen Union Meydanı’nda bir araya gelen binlerce kişi Türk devletinin işgal saldırılarını kin ve öfke ile protesto etti.

Saygı duruşu ile başlayan eylemde, Avusturyalı parti ve sivil toplum temsilcileri birer konuşma yaptı. Konuşmalarda Türk ordusu Rojava’da bir etnik temizlik ve katliam yapmak istendiğine dikkat çekildi.

Eylemciler ise Avusturya hükümetine, Türkiye ile olan silah ticareti, ekonomik ilişkilerin gözden geçirilmesi gerektiğine ilişkin mesajlar verdi.

Parlamentonun bu kapsamda karar alması, Türk devletinin Rojava’da kullandığı silahların tespit edilmesi için uluslararası savaş suçu mahkemesinde bir komisyonun savaş bölgesine gönderilmesi gerektiği de dile geldi.

Defend Rojava organizesinde gerçekleşen yürüyüşte "Yaşasın Rojava kadın direnişi" ve "Rojava’da Türk işgaline hayır" pankartı arkasında bir araya gelen kitle, sık sık "Katil Erdoğan", "Kadın yaşam özgürlük" sloganları attı.

Türk çeteleri tarafından işkence ile katledilen Hevrin Xelef'in fotoğrafının yanı sıra katledilen kadın, çocuk, yaşlı ve gençlerin fotoğraflarının taşındığı yürüyüşe Avusturyalılar da yoğun ilgi gösterdi.