Viyana'da Civaka Azad kongresi

Avusturya Civaka Azad, kongresini Viyana'da gerçekleştirdi.

Avusturya Avusturya Civaka Azad, 5. Kongresini başkent Viyana'da düzenledi.

"İmralı tecridini kıralım, faşizmi yıkalım, Öcalan’ı özgürleştirelim” şiarıyla düzenlenen kongre, süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinde olan direnişçilere adandı.

Viyana kentinde 100’ü aşkın delege ve konuğun katılımı ile gerçekleştirilen kongrede, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu.

'ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜNE KADAR...'

Avusturya'nın bölgelerinde son bir yıllık yapılan etkinliklerin sinevizyon gösterimi de delege ve konuklara yapıldı. Kongrede 1 Şubat’tan bu yana Viyana’da süresiz dönüşümsüz açlık direnişinde olan Şivan Ağaoğlu ve Sultan Yiğit kongreye katılarak, bir konuşma yaptılar. Kongre açılış konuşmasını yapan  Ağaoğlu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecride dikkat çekti.

Ağaoğlu, DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlatılan, birçok merkezde sürdürülen açlık grevleriyle yeni bir direniş hamlesinin başlatıldığını belirterek, "Bu direniş hamlesi gerek 4 parça Kürdistan’da gerek zindanlarda gerekse onlarca Avrupa ülkesinde tecrit işkencesine cevap olmuştur. Bu direniş Öcalan özgürlüğüne kavuşuncaya kadar tüm kararlılığıyla sürdürülecektir" vurgusunda bulundu.

Üç kişilik divanın seçilmesinin ardından kongreye geçildi.

Raporların okunup değerlendirilmesi ve onaya sunulmasının  ardından seçime gidildi. Eşbaşkanlar, disiplin ve denetleme komisyonu seçildi. Xalis Sever ve Nurcan Güleryüz Avusturya Civaka Azad eşbaşkanlığına seçildi.

Kongre “Bijî Serok Apo”, “Jin, jiyan, azadi” sloganlarıyla sona erdi.