Viyana'da gençlerden eylem

Avusturya'nın başkenti Viyana'da TEKO-JIN ve TCŞ aktivistleri "Bi Hev Re Serhildan" hamlesi kapsamında bir yürüyüş düzenledi.

Viyana- TEKO-JIN ve TCŞ aktivistleri Avusturya'nın başkenti Viyana'da "İşgalciliğe, Tecride, Faşizme Son! Bi Hev Re Serhildan!" şiarı ile bir yürüyüş düzenledi.

Kürt gençleri ve Kürdistanlılar saat 18:30'da Karlsplatz'da toplandı. Kürdistan devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra TCŞ adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada Türk devletinin siyasi soykırım saldırılarına, Kürdistan'da yürütülen işgalciliğe ve Heftanin direnişine dikkat çekildi.

Konuşmadan sonra halk yürüyüşe geçti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri, YPJ ve YPG bayrakları taşınan yürüyüşte Almanca "Faşizme ve tecride karşı, Bi Hev Re Serhildan", Kürtçe "Önder Apo'nun özgürlüğü için Bi Hev Re Serhildan" ve Almanca "Abdullah Öcalan'a özgürlük, soykırıma ve işgalciliğe son" yazılı pankartlar taşındı.

HDP bayrakları ile siyasi soykırım saldırılarına da dikkat çeken yürüyüşçüler sık sık "Diktatör Erdoğan", “Faşist Erdoğan” ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları attı.

Birçok sol ve sosyalist örgütün ve grubun destek verdiği yürüyüşe yaklaşık 250 kişi katıldı.

HDP’ye yönelik saldırılar da eylemde protesto edildi.

Yürüyüş Schwarzenbergerplatz'da "Bijî Serok Apo" ve "Bi Hev Re Serhildan" sloganları ile sona erdi.