Viyana'da HDP ile dayanışma şöleni 

Başkent Viyana'da düzenlenen HDP ile dayanışma şöleninde, Alevi temsilciler, "Kürt halkıyla hareket etmeyi sürdüreceğiz" mesajını verdi. Şölende, AKP'nin kadın düşmanlığına da 24 Haziran'da yanıt verileceği belirtildi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da HDP ile dayanışma şöleni düzenlendi.

Avrupa Türkiye İşçiler Konfederasyonu'nun salonunda düzenlenen şölene Kürdistan ve Türkiyeli çeşitli kurumlardan temsilciler ile çok sayıda kişi katıldı.

Avusturya Seçim Koordinasyonu adına yapılan açılış konuşmasının ardından HDP çalışmalarını içeren bir sinevizyon gösterimi yapıldı. 

'KADINLAR AKP İLE 24 HAZİRAN'DA HESAPLAŞACAK!'

Daha sonra Avusturya Kürt Kadın Hareketi Avesta adına Özgür Taş bir konuşma yaptı. Erdoğan'ın, AKP-MHP iktidarının kadın düşmanı bir yönetim olduğunu belirten Taş, 16 yıllık iktidarı boyunca kadına yönelik şiddetin, taciz ve tecavüzün sıradanlaştırılmaya çalışıldığını ve bundan dolayı kadına yönelik şiddet vakalarında korkunç artış meydana geldiğini belirtti. Taş, AKP-Erdoğan diktatörlüğünün Kürdistan'da yürüttüğü kirli savaşa da değinerek, katledilen Ekin Van şahsında kadın bedeninin teşhir edildiğini hatırlattı.

Taş, 24 Haziran'ın kadın düşmanı faşist iktidarla hesaplaşma günü olduğunu vurgulayarak herkesin seçim çalışmalarında daha aktif bir şekilde görev alması gerektiğini söyledi. 

Daha sonra şarkılarını seslendirmek için grup Devri Alem sahne aldı. 

ÇANKAYA: KÜRT HALKININ YANINDA OLMAYA DEVAM

Müzik dinletisinin sonrasında ise konuşmasını yapmak üzere Avrupa Aleviler Birliği Konfederasyonu Genel Başkan yardımcısı M. Ali Çetinkaya sahneye çağrıldı.  

Konuşmasına Turgut Öker'in milletvekilliği başvurusunun Erdoğan'a Yezid dediği için reddedilmesini hatırlatarak başlayan Çetinkaya, "Bizler hiçbir zaman Yezid'e Yezid demekten vazgeçmeyeceğiz" dedi. Devletin Alevisi olmayacaklarını da sözlerine ekleyen Çetinkaya, "Biz Aleviler, Kürt halkının özgürlük mücadelesinin yanında olmaya devam edeceğiz" mesajını verdi.

ZİREK: 24 HAZRAN DÖNÜM NOKTASI

Daha sonra eski Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek bir konuşma yaptı. AKP iktidarının özellikle son üç yıldır Kürt halkına uyguladığı zulmün halkı tamamen sindirip teslim almak amacıyla yapıldığını ancak Kürt halkının bu zulüm politikalarına 24 Haziran'da iyi bir cevap vereceğini söyledi. Kürdistan'daki belediyelerin gasp edilmesini de değinen Zirek, "24 Haziran, bizden zorla alınanları geri almak için bir dönüm noktası olacaktır" dedi. AKP'nin, 16 yıldır kendi yandaşlarına ülkenin tüm kaynaklarını peşkeş çektiğini söyleyen Zirek, ekonomik çöküşün bu hükûmet tarafından engellenemeyeceğini belirtti.

Daha sonra da Sanatçı Hozan Qamber sahne aldı.