Viyana'da Mayıs ayı şehitleri anıldı

Viyana'da DKTM'de Mayıs ayı şehitleri anıldı. Anmada yapılan konuşmalarda Türk devletinin açlık grevindeki çocukları için eylem yapan annelere yönelik saldırısına tepki gösterildi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Demokratik Kürt Toplum Merkezin'de (DKTM) Mayıs ayı şehitleri anıldı. Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anma, toplantısında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde Mayıs ayı şehitlerine ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı.

Anmada konuşan Awesta Kadın Hareketi üyesi Nurcan Güleryüz, başta Kürdistan Anneleri olmak üzere bütün annelerin Anneler Günü'nü kutladı. Kürdistan ve Türkiye cezaevlerinde 7000 tutsağın açlık grevinde olduğuna dikkat çeken Güleryüz, "Bir çok şehirde anneler çocuklarının sesini duyurmak için sokaklarda. AKP faşizmi Kürdistan değerleri olan analarımızı yerlerde sürükleyerek Kürt halkının onurunu yerlerde sürüklüyorlar. Biz buradan vicdanı olan analara sesleniyoruz AKP ve onun çetelerinin bu faşizan pratiğine karşı buradan önderliğimize ve bedenlerini Kürt halkının özgürlüğü için açlık grevinde olan yoldaşlarımıza sahip çıkalım" diye konuştu.

Daha sonra söz alan KCD-E temsilcisi konuşmasında şunları dile getirdi: "Hareketimizin 42. yılında bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. PKK, 68 kuşağı Denizlerin, Mahirlerin, İboların, Yusufların bırakmış olduğu mirası devralarak günümüze getirdi. Mücadelemizi bu günlere getiren yüce şehitlerimizi saygı ile anıyoruz."

Anma toplantısının ardından Stephansplatz'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit protesto edildi.