Viyana'da TEKO-JIN ve TCŞ’den yürüyüş

Avusturya'nın başkenti Viyana'da TEKO-JIN ve TCŞ aktivistleri "Bi hev re serhildan" hamlesi kapsamında bir yürüyüş düzenledi.

Avrupa gençlik hareketleri TEKO-JIN ve TCŞ'nin ilan ettiği "Bi hev re serhildan" hamlesi kapsamında Avusturya’nın başkenti Viyana’da bir yürüyüş düzenlendi.

Karlsplatz'da bir araya gençler devrim şehitleri adına bir dakikalık saygı yürüyüşü ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri, HPG, YPG ve YPJ ile TJK-E bayraklarının taşındığı yürüyüşte “TEKO-JIN” ve Almanca "Faşizme ve tecride karşı ‘Bi hev re serhildan’ " yazılı pankartlar taşındı.

İşgalci Türk ordusuna karşı Heftanin’de yürütülen direnişin de selamlandığı yürüyüşte, “Bijî berxwedana Heftanin”, “Yaşasın Öcalan” sloganını attı. Heldenplatz'da ise bir miting düzenlendi.

Şehit Kasım Engin Gençlik Komünü adına yapılan konuşmada Türk devletin son dönemde Kürt halkına yönelik yoğunlaşan soykırım saldırılarına dikkat çekildi. Heftanin'de sürdürülen gerilla direnişine dikkat çekilen konuşmada faşizme karşı birlikte ayaklanmaya çağırdı.

Miting, "Bi hev re serhildan" sloganı ile sona erdi.