Viyana’da yeni bir işgal mesajı veren Çavuşoğlu’na protesto

Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Viyana ziyareti sırasında protesto edildi.

Türk Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Salı günü Berlin’e gerçekleştirdiği ziyaretin ardından resmi temaslarda bulunmak üzere Çarşamba günü Viyana’ya geçti. Çavuşoğlu ilk olarak AKP güdümündeki bir Türk Kültür Merkezi’nin açılışına katıldı. Çavuşoğlu ziyaretinde, Avusturyalı mevkidaşı Karin Kneissl ile de görüştü.

BAĞDAT İLE BİRLİKTE PKK’YE OPERASYON İDDİASI

Viyana’da bir açıklama yapan Çavuşoğlu, yeni bir işgal operasyonu tehdidinde bulundu. Çavuşoğlu Irak’taki seçimler ardından Bağdat ile birlikte PKK’ye yönelik ortak operasyon yapacaklarını söyledi. Türk Dışişleri Bakanı, “Irak ile görüş birliği var, PKK operasyonu Irak seçimleri sonrası” dedi. Bağdat yönetimi henüz bir açıklamada bulunmadı. Irak seçimleri 12 Mayıs’ta öngörülüyor.

Türk Dışişleri Bakanı’nın Avusturyalı mevkidaşı ile birlikte ortak basın açıklaması yaptığı sıralarda Türk devleti protesto edildi. Kürtler ve dostları, Çavuşoğlu’nun ziyareti ile Efrîn’e yönelik işgal saldırıları ve işlenen savaş suçlarını protesto etti. Eylemciler, Avusturya hükümetini de tepki vermeye çağırdı.

Türk bakanın ziyaretinin Avusturya ile Türkiye arasında ilişkilerin gergin olduğu bir dönemde gerçekleşmesi de dikkat çekti. Avusturya AB üyesi ülkeler arasında Türkiye ile müzakerelerin resmen bitirilmesini isteyen ülkelerin başında geliyor.