Viyana, Münih, Marburg ve Coimbra'da Türk devleti protesto edildi

Almanya’nın Münih, Viyana ve Marburg ile Portekiz'in Coimbra kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

VİYANA

Serêkaniyê'de artan sivil katliamlarının ardından Avusturya’nın başkenti Viyana’da da Türk devletinin kınandığı bir gösteri gerçekleşti. Akşam saatlerinde Avusturya Ulusal Meydanı’nda toplanan kalabalık bir kitle Viyana’nın en işlek caddesi olan “Ring”i trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı. Yaklaşık 15 dakika süren sivil itaatsizlik eyleminde sık sık “Faşist Erdoğan”, “Bijî berxwedana Rojava”, “Bijî Serok Apo” ve “Biji YPG, YPJ, QSD” sloganları atıldı. Göstericiler Avusturya hükümeti ve sivil toplum örgütlerinin bir an önce Türk devletine ve onun barbar çetelerine tavır alınmasını talep ettiler.

MÜNİH

Türk devletinin sivillerle yönelik artan saldırıları ardından bütün Avrupa merkezlerinde olduğu gibi Almanya’nın Münih kentinde de Kürdistanlı ve dostları protesto gösteri düzeledi. Akşam saatlerinde “Stachusplatz” meydanında biraraya gelen ve aralarında kalabalık bir Alman kitlesinin de olduğu göstericiler “Marienplatz” meydanına doğru yürüyüşe geçti.  “Türk ordusu Rojava'dan defol” ve “Katil, faşist Erdoğan” sloganlarının atıldığı yürüyüşte Türk devletinin saldırıları karşısına uluslararası kamuoyunun daha duyarlı olması istendi.

MARBURG

Marburg’da da 300 kişinin katılımı ile bir miting ve yürüyüş düzenledi. 2 saat süren eylem boyunca, “Biji berxwedana Rojava”, “Terörist Erdoğan”, “Türk askerleri Rojava’dan çıkın sloganları atıldı.

COIMBRA

Portekiz’in Coimbra kentinde de 12 Ekim günü Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını protesto etmek için eylem düzenlendi.

18.00-20.00 saatleri arasında düzenlenen eylemde Türk devletinin saldırılarının kınandığı ve yürütülen direnişle dayanışma mesajlarının verildiği konuşmalar yapıldı. Kürt direnişinin sürdüğü ve desteklenmesi gerektiği de dile gelen konuşmalarda Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği saldırının aynı zamanda demokratik konfederalizm, ekolojik, demokratik, kadın özgürlükçü çizgiyi esas aldığı belirtildi.

Rojava’da farklı halkların, farklı inanç, kültür ve dille ortak bir şekilde rahatlıkla yaşayabildiği de kaydedilen konuşmalar ardından eylem dağıtılan bildiriler ve sloganlarla sona erdi.