Viyana ve Basel’de tecrit protestosu

Basel ve Viyana’da açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla eylem düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile düzenlenen açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla İsviçre’nin Basel ile Avusturya’nın başkenti Viyana’da eylem düzenlendi.

İsviçre’ Basel kentinde bugün, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecridin kaldırılması talebiyle başlatılan cezaevleri, Strasbourg, Hewlêr, Galler ile Avrupa ülkelerinde sürdürülen açlık grevleriyle dayanışma eylemi gerçekleştirildi.

Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformunun çağrısıyla düzenlenen eylem Claraplatz’ta yapıldı.

Açlık grevleri eylemcilerinin fotoğraflarının bulunduğu ve üzerinde “Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ile izolasyona karşı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevindeler” pankartının taşındığı eylemde sık “Leyla Güven onurumuzdur”, “Açlık grevi direnişçilerinin talebi bizlerin talebidir”, “Leyla Güven’in talepleri kabul edilsin”, “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganları atıldı.

Almanca bildirilerin okunduğu eylemde yapılan konuşmalarda açlık grevi eylemlerinin kritik aşamada olduğu vurgulanırken, eylemcilerin ölüm sınırında olduğu belirtildi. Başta CPT olmak üzere uluslararası kurumların tecrit ile açlık grevi direnişçilerinin talepleri karşısında ki suskunlukları protesto edilirken bu kurumlara sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısı yapıldı.

Bildirilerin okunmasının ardından eylem sloganlarla sonlandırıldı.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek ve devam eden açlık grevi eylemlerini desteklemek için bir eylem yapıldı.

Öğleden sonra saat 15.00te Hochburg Meydanında bir araya gelen Kürdistanlılar Kürt Halk Önderi Abdullah, Leyla Güven ve diğer açlık grevi eylemcilerinin fotoğraflarını taşıdı. Açlık grevleri ile ilgili bildiriler de dağıtıldı.