Viyana, Stuttgart ve Saarbrücken'de Türk devleti protesto edildi

Avusturya’nın başkenti Viyana ve Almanya’nın Stuttgart kentinde, Türk devletinin HDP’li belediyeleri gasp etmesi protesto edildi. Saarbrücken'de ise Rojava'ya yönelik işgal saldırılarına karşı bir eylem yapıldı.

Viyana’da Cuma akşamı merkezi tren istasyonlarından biri olan Westbahnhof- Christian-Broda-Platz’ta Avusturya Demokrasi Platformu öncülüğünde bir araya gelen Kürtler ve dostları, tutsak siyasetçilerin fotoğraflarının yer aldığı posterler açtı.

Mitingde bir konuşma yapan Avusturya Demokratik Kürt Toplum Meclisi Eşbaşkanı, Amed Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının Avrupalı başkentlerin belediye başkanlarına yazdıkları bir mektubu okudu.

Eyleme katılan Avusturya Yeşiller Partisi eski milletvekili Berivan Aslan bir konuşma yaptı. Kayyum atamalarının hukuksuz uygulamalarının bir devamı olduğunu ve kabul edilemez olduğunu belirten Aslan, Erdoğan rejiminin baskıları karşısında Avrupa’nın net bir tavır alması gerektiğini belirtti.

"Politik Mültecilerle Dayanışma Derneği' Başkanı Michael Genner, faşist AKP rejiminin uygulamalarına karşı Kürt halkının mücadelesini desteklediklerini ve bu saldırılar karşısında Kürtleri asla yalnız bırakmayacaklarını vurguladı.

Avusturya Devleti'nin politik Kürt mültecilere ilişkin aldığı skandal kararlara da değinerek, Avusturyalı kurumların Türk devletinin yaklaşımıyla Kürtlere yaklaşmaktan vazgeçmesini istedi.

Son olarak söz alan Avusturya Demokratik Kürt Toplum Meclisi Eşbaşkanı Xalis Sever, AKP MHP rejiminin faşist uygulamalarına karşı alanlarda olmaya devam edeceklerini söyledi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde belediyelerin gasp edilmesine karşı, Schlossplatz (Kobanê Meydanı’nda) bilgilendirme çadırı açıldı.

Eylemde, “Kayyuma son, bugün Diyarbakır, Van, Mardin yarın sıra İstanbul, İzmir ve Ankara’da olacak” yazılı pankart açıldı.

Gasp edilen belediye başkanlarının fotoğraflarının asıldığı çadırda , Kürtlere yönelik baskılar ve belediyelerin gasp edilmesine ilişkin bildiriler dağıtıldı.

Eylemde ayrıca Cumartesi günü Stuttgart Lautenchlegerstrasse’de saat 15.30’da HDP ile dayanışma platformunun düzenleyeceği bir yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.

SAARBRÜCKEN’DE ROJAVA İLE DAYANIŞMA EYLEMİ

Almanya’nın Saarbrücken kentinde ise Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal saldırıları protesto edildi. “RiseUp4Rojava” kampanyası çerçevesinde diğer bir çok kentte olduğu gibi Saarbrücken’de yapılan eylemde de Türk devletinin işgal saldırıları kınandı. Miting şeklinde yapılan eylemde enternasyonal dayanışma lehine sloganlar atıldı.