'Yasağı tanımıyoruz, Düsseldorf'ta buluşalım!'

Devrimci Parti Avrupa, Yaşanacak Dünya ve ADHK, Alman hükûmetinin yasak kararını tanımayacaklarını belirterek, herkesi 8 Eylül'deki festivale çağırdı.

Devrimci Parti Avrupa, Yaşanacak Dünya ve Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu (ADHK), Alman devletinin 8 Eylül Cumartesi günü yapılması planlanan Uluslararası Kürt Kültür Festivali'ni yasaklamasını kınadı.

'YASAKLARI TANIMIYORUZ'

"Festivalin yasaklanmasının tam da Tayyip Erdoğan'ın Almanya'ya gelişi öncesine denk gelmesi Kürt düşmanlığında faşist Türk devletiyle ortaklaştığını bir kez daha açığa vurdu" denilen Yaşanacak Dünya'nın açıklamasında, Sadece Almanya’da değil tüm Avrupa’da özgürlük ve demokrasi mücadelesinin koşullarının sertleşeceğini bilen bizler, onların yasaklarını tanımıyoruz! Mücadelemizi büyüterek, birleştirerek ilerleyeceğiz! Tüm halkımızı ve Alman demokratik kamuoyunu, yasakçı tutumları protesto etmek için 8 Eylül'de Düsseldorf'ta yapılacak mitinge çağırıyoruz" diye kaydedildi.

'KİRLİ PAZARLIKLARIN SONUCU...'

ADHK ise "Tamamıyla kültürel bir etkinlik olan bu festivalin yasaklanmasının hiҫbir hukuksal mantığı yoktur. Tamamen Türk hükümeti ile girilen pazarlıklar sonucu Recep Tayyip Erdoğan’a hediye olarak; Kürtlere ve tüm faṣist rejim karṣıtı güҫlere karṣı olan yasak kararını sunmuṣtur" diyerek, şunları kaydetti: "Hitler özgülünde faṣist diktatörleri tanıyan Alman halkı, ilerici, devrimci, sosyalist, faṣizm karṣıtı olan güҫleri, Alman hükümetinin bu anti-demokratik müdahalesine, ve mahkemelerin Anayasadaki hak ve özgürlükleri hiҫe sayan kararına karṣı sessiz kalmamaya ve ayrıca Berlin’e gelecek olan Erdoğan’ı da protesto gösterilerine katılmaya ҫağırıyoruz."

ADHK de 8 Eylül'de Düsseldorf'ta buluşmaya çağırdı.

'TÜM İLERİCİ VE DEVRİMCİLERİ BEKLİYORUZ'

Devrimci Parti Avrupa da "Alman devleti AKP-MHP faşist blokundan vazgeçmeli" başlıklı açıklamasında, "Tüm renk ve kültürümüzle engellenen festivali Düsseldorf’ta miting ile gerçekleştireceğiz. Bizler Almanya’da yaşayan tüm devrimci demokrat yurtsever insanları yani bu sistem için öteki olanları bizimle birlik olmaya, mitingimizde bu tutumu kınamaya çağırıyoruz" denildi.