YBŞ: Türk devleti dronlarla saldırdı, 5 savaşçı yaralandı

Şengal Savunma Birlikleri (YBŞ), işgalci Türk devletinin son zamanlarda insansız hava araçları ile YBŞ ve YJŞ’ye saldırdığını ve Salı günü 5 savaşçının yaralandığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan YBŞ Komutanlığı, “Bu son dönemde işgalci Türk devleti insansız hava araçları ile YBŞ ve YJŞ güçlerimize saldırıyor. Dünkü (Salı günü) Xanesor’a düzenlenen saldırıda 2’sinin durumu ağır olmak üzere 5 savaşçımız yaralandı” dedi.

Türk devletinin amacının Şengal’deki Êzidîleri örgütsüz ve korumasız hale getirmek olduğunu belirten YBŞ, “Bu saldırı, özel ve psikolojik savaşın bir parçasıdır, halk arasında korku yaymak istiyorlar” diye belirtti.

Êzidî halkının bu saldırılara daha güçlü bir örgütlenme ve duruşla karşılık vereceğini ifade eden YBŞ, Türk devletinin öldürülen DAİŞ çetelerinin şefi Bagdadi’nin intikamını Êzidî halkından almak istediğine dikkat çekti.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Ebubekir El Bagdadi, Türk devletinin denetimindeki bir alanda öldürüldü ve Bagdadi’nin ölümü Êzidî kadınlarının intikamı olarak ilan edildi. Türk devleti de Bagdadi’nin intikamını Êzidî toplumundan almak istiyor. Şengal’e saldırılar bu amaçladır.

Türk devletinin aynı zamanda Misak-ı Milli sınırlarını canlandırmaya çalıştığına dikkat çeken YBŞ, “Şu sıralarda da Irak devleti karışıklık içerisinde bulunuyor. Türk devleti bu durumdan faydalanarak saldırıda bulunuyor. Musul ve Kerkük başta olmak üzere tüm Irak halklarının bu saldırılara karşı ortak bir tavır koymaları gerekiyor. Biz YBŞ ve YJŞ olarak her koşulda halkımızı ve toplumumuzu koruyacağız. Nasıl ki 2014 yılında DAİŞ çetelerine karşı savunma görevimizi yerine getirdiysek, Türk devletinin saldırılarına karşı da tarihi görevimize sahip çıkacağız, hem halkımızı hem de tüm bölge halklarını koruyacağız.”