Yeni Paradigma-Kürt Özgürlük Hareketi'nin Temel İlkeleri İsveççede

İsveç'te Kürt Özgürlük Hareketi'nin siyasal ve ideolojik çizgisini ve Rojava'daki demokratik ve adil sistemi İsveç kamuoyuna tanıtmak için bir kitap yayımladı.

116 sayfalık kitap İsveç'in değişik yerleşim biriminde Rojava Komiteleri tarafından düzenlenen etkinliklerde anlatılan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın değerlendirmelerinden oluşuyor. Kadınların köleleştirilmesi, demokratik medeniyet, demokratik modernite, demokratik konfederasyon ve demokratik ulus kitapta ele alınan konulardan bazıları.

Mazlum Newroz, kitap için yazdığı önsözde Rojava devrimi veya Kuzey Doğu Suriye'de yeni sistemin kurulmasından sonra Batılı ülkelerde Kürt Özgürlük Hareketi ve ideolojisine olan ilginin arttığını belirtti.

Rojava Komiteleri ve 'Her şey Herkesin' Rojava devrimi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın felsefe ve ideolojisini tanınmak için Havin Güneşer'i İsveç'te düzenlediği konferanslara davet ettiğini ve kitapta yer alan bilgilerin bu konferanslarda dile getirildiğini belirtti.

Rojava Komiteleri, geçtiğimiz yıllarda da “Demokratik konfederalizm”, “Kadın Devrimi”, “Kürdistan'da Savaş ve Barış”, “Demokratik Ulus” adlı kitap ve broşürleri İsveççe yayımlamıştı.

Kitap ve broşürler İsveç'te çalışma yürüten Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin şubelerinden temin edilebilir.