YJA Star: Bu görkemli eylemi selamlıyor ve kutluyoruz

YJA Star Karargah Komutanlığı: Zilanca duruşu temsil ederek kadınları özgürlük temelinde onure eden Sara Goyî ve Rûken Zelal yoldaşlarımızın bu görkemli eylemini büyük bir gururla selamlıyor, kutluyoruz.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı,  “AKP-MHP çete hükümetinin Kürt halkına, kadınlara, zindanlarda esir tutulan yoldaşlara, ülkemizin doğasına, gerillaya dayattığı soykırım saldırıları karşısında, 26 Eylül 2022 tarihinde Zilan çizgisinde pratikleşen ve özgürlük-onur çizgisinde değerleşen büyük şehitlerimiz Sara Goyî ve Rûken Zelal yoldaşları saygı ve minnetle anıyoruz. Düşmanın en güvendiği mekanlarda büyük bir kararlılık, cesaret ve soğukkanlılıkla Rêber Apo çizgisinde özgürlükle buluşmuş örgütlü kadının gerilla duruşunu temsil eden bu yoldaşlarımızın görkemli eylemlerini coşkuyla selamlıyor, kutluyoruz” dedi.

Komutanlık açıklamasında, “AKP-MHP çete yönetiminin ordusu, devşirme çete gücü, kontralaşmış JÖH-PÖH örgütlülüğü, suç örgütüne dönüşmüş istihbarat teşkilatıyla ideolojik-siyasal-askeri-sosyal boyutlarda Kürdistan’ı yeniden işgal ve imha konseptini uygulamaktadır. Bu temelde zindanlarda geliştirilen baskı, işkence ve zulüm sistemi giderek tüm ülkeye yaydırılarak, bir katliam siyaseti olarak devreye konulmaktadır. 3. Dünya Savaşı gerçeği içinde Kürt halkını bir kez daha geleceksiz bırakmak adına uluslararası düzeyde de ortaklaşılan ‘’Kurdistan’ı iradesizleştir, işbirlikçileştir, yeniden işgal et, yeniden paylaş’’ politikasıyla Özgürlük Hareketimize yönelik savaş suçu niteliğinde saldırılarla sonuç almak istemektedir. Behdinan alanlarına yönelik geliştirilmiş saldırılar bu amaçla gerçekleşmektedir. 14 Nisan 2022 tarihinden bu yana devletlerarası savaşı çoktan aşmış düzeyde, her türlü kirli ve suç nitelikli araçlarla gerçekleştirilen saldırılar; halkın-kadınların savunma gücünü ezerek, iradesini kırarak onları teslim alma girişimi, hamlesidir. Tüm dünyanın gözü önünde ve hegemon güçlerin ortaklığıyla Kürdistan’da kimsenin gündeme almak istemediği çok tehlikeli bir katliam-şiddet sarmalı devrededir” diye belirtildi.

ZİLANCA DURUŞUN SAHİBİ OLDULAR

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı,  şu hususlara da dikkat çekti:

“Bu dayatmalar karşısında Rêber Apo kaynaklığında kadın öncülüklü Demokratik Ulusu inşa amacıyla Özgürlük hareketimizin “varlığını koruma, özgürlüğünü sağlama” ilkesine dayalı meşru mücadelesi çok görkemli direnişlerle yürütülmektedir. Bu amaçla çağın en eşitsiz, en kirli saldırıları karşısında YJA Star öncülüğünde büyük bir direniş, askeri duruş gösteren güçlerimiz, onurlu bir yaşamın tercihini her şeyin önüne koyarak etkin bir vuruş gücüne dönüşmüştür. Nasıl yaşayacağını özgürlük temelinde kararlaştıranların eylemi büyük, iradesi bükülmez olur. Gerillanın duruşu özce budur. Bu gerçeğin bir parçası olarak Sara ve Rûken arkadaşların muhteşem örgütlü ve kararlı eylemleri Rêber Apo’nun yaratımı olan özgür kadın duruşunun temsili olarak zirveleşmiştir. Tüm vazgeçilmez değerlerimize katliamın dayatıldığı bu koşullarda onurun, iradenin, özgür yaşam tercihinin pratikçileri ve vuruş gücü olarak somutlaşan bu yoldaşlarımız, tarihsel bir adımın sahibi olarak değer hanemizde hakkı ve layıkıyla yerlerini almışlardır. Rêber Apo’nun ideolojik kaynaklığında muazzam bir yaşam ve eylem gücü haline gelen kadının kadınla yoldaşlığı faşizmin en örgütlü mekanlarında büyük bir özgür kadın iradesi açığa çıkarmış, bu birlik her iki arkadaşımızın cesur ve kararlı tavırlarıyla etkin bir saldırı gücüne dönüşmüştür. Tarihsel bir süreçte halkımızın, kadınların, gerillaya yöneltilmiş saldırıların hesabını sorma gücü olarak son derece örgütlü, düşmanın tüm istihbaratı, teknik donanımı, takibi vb engellerini aşarak hedefe ulaşmış bu eylemi gerçekleştiren arkadaşlarımız, tıpkı Behdinan’da direniş alanlarında yer alan yoldaşlarımız gibi Zilanca duruşun sahibi olmuş, YJA Star öncülüğünü zirvede temsil etmişlerdir.

Sara ve Rûken yoldaşlarımız ideolojik olarak Rêber Apo kaynaklığından beslenen, bu temelde özgür kadın çizgisine inanan ve bunun militanı olmanın onurunu her koşulda temsil eden bir yaşamın sahibi olmuşlardır. Botan ve Rojava’nın o rafine güzellikli, özlü yurtseverliğini kimliklerinde temsil eden bu arkadaşlarımız, kadın-yurtseverlik ilişkisinin en güzel örnekleri olarak ordu saflarımızda yer almışlardır. Her türlü örgüt görevini büyük bir heyecanla karşılayan bu iki yoldaşımız, bulundukları tüm çalışmaları büyük bir özveri ve başarı iddiasıyla yürütmüş, coşkulu katılımlarıyla yoldaşlarının moral kaynağı olmuş, komuta gücü olarak önemli bir nitelik kazanmışlardır. Profesyonel gerillacılık temelinde otonom timlerin hareket ve eylem kabiliyeti temelinde yoğunlaşan bu yoldaşlar, cesur ve kararlı duruşlarıyla etkin bir taktik uygulama gücü haline gelmişlerdir. Düşmanın en örgütlü olduğu bir merkeze iki kişilik bir tim olarak saldırı inisiyatifini sonuna kadar elinde bulunduran bu yoldaşlar, adeta bir gerilla ordusu kadar etkin bir özgüven ve vuruş kabiliyetini temsil etmişlerdir. Bêrîtan (Gülnaz Karataş) yoldaşımızın faşist Türk devleti ve hain işbirlikçi Kürt güçleri karşısında gerçekleştirdiği eylemin ve kadın ordulaşmasının yıl dönümü olan bir Ekim ayının arifesinde yapılan bu eylem, Rêber Apo’nun kadında yarattığı özgürlük iradesinin vuruş gücü olarak kadın ordulaşmasının niteliğini temsil etmektedir. Nasıl ki Rêber Apo “Beritan özgürlük onurumuzdur” belirlemesiyle Türk devletinin işgaline, işbirlikçi hainlerin teslim olmuş ruhlarına karşı, kadının özgürlük ölçülerini temsil eden anlamını somutlaştırmışsa, bu iki yoldaşımız da aynı çizginin pratikçileri olmuşlardır. Faşist Türk devletinin katliamcı-işgalci saldırılarıyla buluşan ülkesini, ağacını, toprağını, en onurlu özgürlük militanlarının yaşamını, Kürt halkının özgür yaşam şansını düşmana pazarlayan soysuz halk düşmanları karşısında, onurlu yaşamı-mücadele iradesini ve özgürlüğü temsil eden bu kadın yoldaşlarımız Kürt halkının, kadınların özgürlük onuru olarak değerleşmişlerdir.

BU GÖRKEMLİ EYLEMİ KUTLUYORUZ

Faşist Türk devleti bu fedai timimizin eylemi karşısında çaresizliğinin yanı sıra yalan-yanlış bilgilerle özel savaşını örgütlemek isterken, büyük bir skandala da imza atmıştır. Her iki yoldaşımızın nereden geldiğini, nasıl hedefe ulaştıklarını, kim olduklarını bilemeyecek kadar duruma hakimiyetsiz olan Türk devleti, saldırılarını durdurmadığı sürece bu tür eylemlerimizin hedefi olmaya ve çaresizlik içinde debelenmeye devam edecektir. Önemli bir mücadele sürecinde kadın hareketinin öncüsü, ilk adımı, büyük komutanı Sara yoldaşımızın ardılı olan ve adına yaraşır bir komutanlıkla sürece öncülük eden Sara ve Rûken yoldaşlarımızın eylemini herkes doğru anlamalı ve bu ölçü temelinde mücadele cephesinde yer almalıdır. Bu yoldaşlarımız büyük bir katliama, zulme, tecavüz kültürüne karşı özgür yaşam tercihinin, özgür iradenin ve özgür kadın kimliğinin en cesur, en güzel, en yiğit temsili olmuşlardır. Bu öncülük temelinde başarmaya odaklanmış bir mücadele gücü haline gelmek, başta biz yoldaşları olmak üzere özgürlük iddiası taşıyan herkesin görevidir. Bu sorumluluk ve bilinçle herkesi bu yoldaşların anısı ve temsil ettikleri kutsal değerler etrafında cesaretli duruşa, mücadele saflarında yer almaya çağırıyor, Rêber Apo’nun özgürlüğü temelinde özgür bir yaşamı inşa etme kararlılığını zafere taşıma sözünü yineliyoruz. Bir kez daha ordulaşmanın arifesinde Zilanca duruşu temsil ederek kadınları özgürlük temelinde onure eden Sara Goyî ve Rûken Zelal yoldaşlarımız, fedai duruşla Behdinan direniş savaşında şehit düşen arkadaşlarımız şahsında tüm şehitlerimizi saygıyla, minnetle anıyor, bu görkemli eylemi büyük bir gururla selamlıyor, kutluyor, "Dünyayı Kadınlar Kurtaracak" diyoruz.”