YJA Star gerillası Mizgin Bilin, Hamburg’da anıldı

18 Eylül 2018’de Bingöl kırsalında çıkan çatışmada 3 arkadaşı ile şehit düşen YJA Star gerillası Raperin Baz (Mizgin Bilin), Almanya’nın Hamburg kentinde anıldı.

Hamburg DKTM’de düzenlenen anmada Bilin’in babası Selahaddin Bilin, akrabaları ile çok sayıda Kürdistanlı katılı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada bir konuşma yapan baba Bilin, kızının kendilerine onur ve şeref kadar sorumluluk da yükleyerek, şehitler kervanına katıldığını söyledi.

Herkesin kendi topraklarında özgürce yaşamasını istediklerini vurgulayan Bilin, “Böylesi bir günde bizi yalnız bırakmayan Kürdistanlılara teşekkür ediyoruz” dedi.

Şehit Aileleri Komisyonu sözcüsü Ayten Durmuş da yaptığı konuşmada yaşanan tüm zulme ve zorbalığa karşı Kürt halkına direnmekten başka seçenek bırakılmadığını söyledi.

“Abim Mehmet Hayri Durmuş ve tüm şehitlerimiz daha da insanca yaşayalım diyerek seve seve canlarını verdiler” diyen Durmuş, herkesin şehitlerine ve davasına sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Mizgin Bilin’in akrabası Sait Bilgin de bir konuşma yaptı. Bilin’in yaşadığı coğrafyanın Şêx Sait isyanından bugüne direnişin kalesi olduğunu vurguladı.