Young Struggle: Mücadelemiz meşrudur

 Young Struggle, Türk sol gruplar Alman istihbaratının takibinde olmasıyla ilgili açıklama yaparak, "Özgürlük ve sosyalizm mücadelesi meşrudur" dedi.

Almanya’nın iç istihbarat kurumu Anayasayı Koruma Örgütü, Türk sol hareketleri adına yürütülen faaliyetlerine ilişkin ayrıntılı bir rapor yayınladı. İstihbarat, Almanya’da bu gruplara üye 2550 kişinin üye olduğunu iddia etti.

Özellikle 24 Haziran seçimleri sonrasında Erdoğan rejimiyle ilişkilerini derinleştirmek isteyen Federal Alman devletinin Türk sol hareketleri de yakın takibe aldığı ortaya çıktı. Ülkenin iç istihbaratından sorumlu olan Anayasayı Koruma Örgütü söz konusu bu gruplara dair bir rapor hazırladı.

'AJAN AĞI!'

Gençlik örgütü Young Struggle, antipropagandasının yapıldığı broşür ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

"Anayasa Koruma Teşkilatı'nın görevi, ezilenler arasındaki apolitik atmosferi yaracak her türlü politik aktivizmi deşifre ederek siyasi polis ile iş birliğinde ezmektir" diyen Young Struggle, ATK'nin faşist hareketin gelişmesinin yolunu açık tutmakla kalmayıp aynı zamanda geniş bir ajan ağı ile desteklediğini ve inşa ettiğini belirtti.

Young Struggle'ın Ekim 2010'da Fransa, İngiltere, Almanya, Avusturya ve İsviçre'den 60 gencin katılımı ile gerçekleştirilen kongre ile kurulduğunun hatırlatıldığı açıklamada programındaki şu alıntıya yer yer verildi: "Bizler Young Struggle'ı gençleri politize etmek ve toplumumuzun çelişkileri ve eşitsizlikleri ile ilgili bilinçlerinin gelişmesi için bir araç olarak görüyoruz. […] Sadece birlikte kapitalizme karşı güçlü bir direniş örgütleyebileceğimiz için, bütün dayanışmacı gençleri bizle yaşamaya değer bir gelecek uğruna mücadele etmeye çağırıyoruz. Bu anlamda: Bir parmağı kırabilirler, fakat beşparmak bir yumruk eder!"

'MEŞRU MÜCADELELERİN ÖRGÜTÜYÜZ'

Young Struggle açıklamasının devamında şunları kaydetti: "Bizler Meksikalı öğrencilerin, Katalonya ulusunun, Polanya, Arjantin ve İrlandalı kadınların, Paris varoşlarındaki gençlerin, Yunanistan ve İspanya'nın yoksul ve işsiz gençlerinin, emperyalizmden dolayı anayurtlarını terk etmek zorunda kalan ve Akdeniz'de ölüme terk edilen mültecilerinde sesiyiz. Biz, sömürü, faşizm ve zulmü yıkmak için yürütülen bütün meşru mücadelelerin sosyalist gençlik örgütüyüz."

"Gençlik Örgütü YS'nin üyeleri alman aşırı solunun da parçası. Öne çıkan konular daha çok 'antifaşizm', 'antiemperyalizme' ve bu eksende kurulan ittifaklar" denilen AKT'nın broşüründe Young Struggle'ın katıldığı eylemler olarak; Avrupa Merkez Bankası, 2015 G7 ve 2017 G20 Protestoları, her yıl düzenlenen Lüksemburg-Liebknecht anmaları ve 1 Mayıs yürüşündeki Antikapitalist Kortej sayıldı.

"Almanya'da yaşayan birçok ulustan sosyalist gençler olarak, kendimizi Almanya'nın politik sınıf savaşımının bir parçası olarak görüyoruz" diyen Young Struggle, sayılan bütün eylem ve etkinliklerin parçası olduğunu, örgütlediğini ve gençleri katılmaya çağırdığını belirtti. Açıklamanın sonunda, "Özgürlük ve sosyalizm mücadelesi meşrudur! Politik aktivitelerimiz kriminalize edilemez" denildi.