YPS 3 kentte eylemler gerçekleştirdi

YPS Şehit Zeryan Deniz İntikam Birimi üyeleri, AKP-MHP iktidarının işbirlikçilerine karşı  Şırnak, Urfa ve Aydın’da eylemler düzenledi.

YPS Şehit Zeryan Deniz İntikam Birimi üyeleri “Sömürgecilere ve ajan-işbirlikçilere karşı intikam hamlesi” kapsamında Şırnak, Urfa ve Aydın’da işbirlikçilere karşı eylemler gerçekleştirdi.

YPS açıklamasında eylemlere ilişkin şu ayrıntıları da paylaştı:

“21 Mayıs günü öğlen saatlerinde Şırnak’ın Cumhuriyet mahallesindeki işbirlikçilere ait Şok markete ve 30 yıldır işgalci Türk devleti ile işbirliği yapan Selahattin Kılıç adlı ihanetçi şahsa yönelik el yapımı bombalarla eylem gerçekleştirdi. 30 yıldır kendi halkına karşı savaşarak TC. İle işbirliği yapan bu şahıs işbirlikçilere ait Şok markete girdiği esnada birim üyelerimiz hem marketi hem de ihanetçi Selahattin Kılıç adlı şahsı hedefleyerek el yapımı bombalarla etkili bir şekilde vurdu. Gerçekleştirilen eylemin sonuçları ise netleştirilemedi.

20 Mayıs gece saatlerinde birim üyelerimiz Aydın’ın Efeler ilçesi Ramazan Paşa mahallesinde bulunan AKP’li faşistlere ait iş yerine yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Eylem sonucunda AKP’li faşistlere ait iş yeri tamamen imha edildi.

19 Mayıs günü öğlen saatlerinde birim üyelerimiz Rojava’daki buğday tarlalarının yakılmasına misilleme olarak Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde işgalci Türk devletine bağlı ve açılışını faşist şef Erdoğan’ın yaptığı TİGEM (Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü)’ne ait olan buğday tarlalarını ateşe verdi. Eylemde, Kürdistan’ın zenginliklerini sömürerek bölgeki halkımızın arazilerine el koyan, Türk devletinin savaş kasasına para taşıyan TİGEM’e ait geniş buğday arazisi ve arazideki kulübe, barınaklar imha edildi”