Yürüyüşteki vekiller: Tecride karşı direnişi büyütmeliyiz

Basel-Strasbourg uzun yürüyüşünde yer alan sürgündeki HDP milletvekillerinden Hezer ve Aydoğan, açlık grevi direnişlerini sahiplenerek, direnişi daha da büyütme çağrısı yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik yapılan uluslararası komployu protesto etmek ve Öcalan üzerindeki tecridi kırmak ve devam eden açlık grevlerine destek vermek amacıyla Basel’den Strasbourg’a yapılan uzun yürüyüş devam ediyor. Yürüyüşte yer alan HDP Van eski milletvekili Tuğba Hezer ve Amed eski Milletvekili Nursel Aydoğan ANF’ye değerlendirmelerde bulundu.

HEZER: TECRİDİ KIRARSAK KOMPLO BOŞA ÇIKAR

“Bugün birçok merkezde devam eden direnişler ve Avrupa’nın göbeğinde yapılan bu uzun yürüyüşler bir kez yine ortaya koymuştur ki, uluslararası komplo amacına ulaşamamıştır” diyen Hezer, şöyle devam etti: “Bu yılki yürüyüş, bir taraftan sayın Öcalan üzerindeki tecridi kırmaya dönük, diğer taraftan açlık grevi direnişinde arkadaşlarımızın taleplerini dünyanın gündemine getirmeyi amaçlıyor.”

Tecridin komplonun devamı olduğunu söyleyen Hezer, “Komplo ile başarılamayan bugün tecrit ile gerçekleştirilmek isteniyor. Ama tecride karşı bir direniş var ve direniş gün geçtikçe daha da büyüyor. Açlık grevi direnişindeki arkadaşlarımızın bedeni gün be gün biraz daha eriyor. Biz tecridi kaldırılması için hiçbir arkadaşımızın hayatını kaybetmesini istemiyoruz, bizler ortaya koyacağımız görkemli direnişle arkadaşlarımızın direnişini daha da taçlandırıp tecridi kırabiliriz. Bu amaçla bizler bir kez daha diyoruz ki; her nerde olursak olalım, ayağa kalkarak direnişi yükseltmeliyiz. Bu şekilde tecridi ortadan kaldırabiliriz, tecrit ortadan kalkarsa komplo bir bütün olarak boşa çıkacaktır. Bu bizim elimizdedir. Açlık grevi direnişindeki arkadaşlarımızın durumu kritik, zaman direnişi yükseltme zamanıdır” şeklinde konuştu.

AYDOĞAN: ÖZGÜRLÜĞE OLAN İNANÇLA YÜRÜYORUZ

HDP Amed eski Milletvekili Nursel Aydoğan ise Öcalan’ın Türkiye ve Ortadoğu halkları için büyük bir öneme sahip olduğunu ifade ederek konuşmasına başladı. Aydoğan, “Yüzlerce insanı soğuk bir kış gününde bir araya getiren ve bu kadar yolu yürümeye iten sayın Öcalan’ın özgürlüğüne olan inançtır. Hem biz yürüyüştekiler hem de Kürdistan ve Ortadoğu halkları iyi biliyor ki, Kürt meselesinin çözümü ve Türkiye’nin demokrasisi için sayın Öcalan’a ihtiyaç var. Bugün tecridin kalkması için her yerde bir direniş var çünkü bizler iyi biliyoruz ki, Öcalan özgürleşmeden, Kürt sorununda çözüm mümkün değil ve Türkiye’ye demokrasinin gelmez. Bu nedenle de bugün olduğu gibi yürüyüşümüz Sayın Öcalan özgür oluncaya kadar devam edecektir” dedi.

‘DİRENİŞLE TECRİT KIRILABİLİR’

Yürüyüşün bir diğer amacının ise açlık grevi direnişçilerinin sesine ses olduğunu söyleyen Aydoğan, “Yürüyüş süresince 95 gündür büyük bir direnişte olan Leyla ve diğer direnişçi arkadaşlarımızın talebini duyuruyoruz. Herkes iyi bilmelidir ki arkadaşlarımız bizim için direniyor. Bu direnişi kendi direnişimiz olarak görmeli ve daha da büyütmeli ve sahiplenmeliyiz. Arkadaşlarımız açlık grevinde bizlerde dışarıda ortaya koyacağımız direnişle sayın Öcalan üzerindeki tecridi kırabiliriz” diye konuştu.