Yunanistan, Avusturya ve İngiltere’de Efrin eylemleri

Yunanistan, Avusturya ve İngiltere’de Efrin direnişi ile dayanışmak ve Türk devletinin işgal saldırılarını kınamak amacıyla eylemler yapıldı.

Yunanistan’da Laviro kentinde bir yürüyüş ve oturma eylemi gerçekleştirildi.

Lavrio kampı önünde toplanan Kürtler, “Faşist Türkiye”, “Diktatör Erdoğan” ve “Şehid Namırın” sloganlarını attı. Sloganlar atarak yürüyene eylemciler PKK, YPG ve YPJ bayraklarını taşıdı.

Yürüyüş ardından kent meydanında toplanan eylemciler burada bir açıklama yaptı. Lavrio Gençlik Meclisi adına açıklamayı yapan Soro Yıldız Efrine yönelik saldırıların devam ettiği sürece Avrupa ve Kürdistan'ın her yerinde Efrin için alanlarda olacağını söyledi.

Faşist saldırılar karşısında uluslararası güçlerin duyarsızlığına tepki gösteren Yıldız, “İşgalci Türk ordusu ve beraberindeki çeteler tüm imkanlarını seferber ederek topraklarımızı işgal etmeye çalışmaktadır. Bütün dünya biliyor ki Kürdistan'da vahşice bize ve topraklarımıza saldıran çeteciler Avrupa devletlerinin verdiği ileri teknolojik silahlarla kuşanmıştır. O barbar çetecilerin saldırılarından Avrupa ülkelerini sorumlu buluyoruz" dedi.

Efrin’in yanlız olmadığını belirten Yıldız, “Bedeli ne olursa olsun bizler kararlılıkla topraklarımızı savunacağız. Gerek Kürdistan'da gerek Avrupa'da saldırılar sürdüğü müddetçe alanlarda olacağız Kürdistan Erdoğan’a mezar olacak" diye konuştu.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da da sömürgeci Türk Devlet'inin Efrin'e yönelik işgal saldırıları protesto edildi. Eylemciler BM önünde Pazartesi günü başlatılan çadır eylemini sürdürdü.

Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde başlatılan çadır eylemi yoğun kar yağışına rağmen devam etti.

“Türk ordusu Efrin'den defol”, “Terörist Erdoğan”, “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma” sloganlarının atıldığı eylem sırasında çevreden geçenlere Almanca ve İngilizce hazırlanmış broşürler dağıtıldı. Çadır eyleminin Perşembe günü de devam etmesi bekleniyor.

İngiltere’nin Kingston-upon-Hull kentindeki “Hull Paragon Interchange” tren garı önünde 100 dolayında kişinin katıldığı bir eylem gerçekleşti. Eyleme Kürdistan’ın dört parçasından insanlar katıldı. Efrin direnişi lehine sloganlar atılan eylemde Türk devletinin saldırıları ve batılı hükümetlerin sessizliği protesto edildi.