Yunanistan'da Öcalan'a özgürlük' yürüyüşü 2. gününde

 Yunanistan'da başlatılan Öcalan'a özgürlük yürüyüşü 'Bijî Serok Apo' ve 'Bijî berxwedana Efrînê' sloganlarıyla sürüyor.

Yürüyüş Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük komploya karşı ve Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal girişimini protesto etmek amacıyla dün Lavrio'da başlamıştı. Dün akşam saatlerinde Markopoulou şehrinde ara verilen yürüyüşe, sabah saatlerinde 'Bijî Serok Apo', 'Bijî berxwedana Efrînê' sloganları eşliğinde devam edildi.

'ÖNDERLİĞİN FELSEFESİ EGEMENLERİ KORKUTTU'

Başkent Atina'da 15 Şubat'ta çok sayıda siyasi parti ve binlerce Kürdistanlının katılacağı yürüyüşe dikkat çeken Siyasetçi Metin Bingöl, şunları söyledi: "Uluslararası güçler Önderliğimize komployu yaparken Ortadoğu projesini uygulamak için kendilerine en büyük tehdit olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın paradigması ve felsefesini gördü. Ve bu anlamıyla en büyük komplo olarak Önderliğimizi Türk devletine teslim ettiler. Kürt halkı Önderliği sahiplendi, yüzlerce Kürt genci bedenlerini ateşe vererek komployu boşa çıkardı. Diğer yandan Önderliğimizin İmralı'daki 20 yıllık direnişi komployu boşa çıkarmıştır."

Uluslararası egemen güçler ve kapitalizmin halen komploda ısrarcı olduğunu söyleyen Bingöl, "Önderlik üzerindeki tecrit, Kobané'ye saldırı, Sur, Nusaybin,Cizre'ye ve son olarak da Efrîn'e işgalci güçlerin saldırıları komplonun bir parçasıdır. Ama şunu da bilmeleri gerekir; Kobané'de, Cizre'de, Sur'da egemen uluslararası komplocular yenilmiştir. Çünkü Kürt ve Kürdistanlılar bedenlerini siper etmiştir. Apocu militan gençlik bu komployu boşa çıkararak onların korkulu rüyası olmuştur" diye kaydetti.

'KÜRT GENÇLİĞİ ALANLARA!'

Arya Dildar da şöyle konuştu: "Uluslararası komplonun bir diğer ayağı da Yunanistan'dır. Kürt gençlerin bilmesi gereken, Önderliğin söylediği gibi, 'Genç başladık genç bitireceğiz.' Dört parça Kurdistan'da düşman tarafından gerçekleşen saldırılar var. Özellikle Efrîn'e ciddi anlamda saldırılar var. Bu nedenle Kürt gençliğinin alanlarda olması gerekiyor. Alanlarda olduğumuz sürece Önderliğimizin özgürlüğünü sağlayacağız. Yurtsever gençliği alanlara davet ediyoruz."