Yunanistan ve Kıbrıs’ta Türk devleti protestoları

Yunanistan’ın başkenti Atina ile Lavrio kentleri ve Kıbrıs’ın Limassol kentlerinde düzenlenen eylemlerle Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto edildi.

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları düzenlenen kitlesel eylemlerle protesto ediliyor.

ATİNA

Atina’da Kürdistan Gençlik İnisiyatifi ve Syriza Gençlik Meclisi’nin çağrısı ile bir araya gelen yüzlerce genç, Türk konsolosluğu önünde yaptıkları açıklama ile işgal saldırılarını protesto etti. Kürdistan Gençlik İnisiyatifi ve Syriza Gençlik Meclisi’nin çağrısı ile bir araya gelen gençler açtıkları pankart ve bayraklarla basın açıklaması yaptı. İşgal saldırılarının protesto edildiği açıklamada direnişe destek çağrılarına yer verildi. Yarın ise saat 17:30’da yine Academia meydanından Türk konsolosluğuna doğru kitlesel bir yürüyüş gerçekleşecek.

LAVRİO

Yunanistan’ın Lavrio kentinde de yüzlerce Kürdistanlı ve dostu düzenledikleri yürüyüşle Türk devletinin saldırılarını kınadı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK KCK, YPG, YPJ ve TEVDEM’in bayraklarıyla yürüyen kitle sık sık “Bijî Serok Ap”, “Biji Berxwedana Rojava ve “Faşist Türkiye” gibi sloganlar attı. Yunanların da yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşte işgal saldırısı sırasında yaşananları anlatan bir bildiri okundu. Kitle sloganlar atarak dağıldı.

LIMASSOL

Kıbrıs’ın Limassol kentinde yaşayan Kürdistanlı gençler akşam saatlerinde sokaklara çıkarak, Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti.

Bildiri dağıtan gençler daha sonra ise Moloz Park Meydanı’nda bir araya gelerek oturma eylemi yaptı.

Türk devletinin saldırıları bitene kadar ise gençler alanlarda olacakları mesajı verdi.