Yurt dışında eylemler sürüyor: Bijî Efrîn!

Belçika, Kanada, Danimarka, Norveç ve Almanya'da Efrîn'e dönük işgalci saldırılar protesto edildi, direniş selamlandı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Şehit Beritan Kadın Meclisi öncülüğünde başlatılan eylem sürüyor. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri ve YPG/YPJ'nin bayraklarının taşındığı eylem, Place Shuman’da düzenlendi. 'Diktatör Erdoğan', 'Bijî Efrîn' sloganlarının atıldığı eylemde, yarın Anvers'te yapılacak yürüyüşe de katılım çağrısında bulunuldu.

LIEGE

Belçika’nın Liege kentinde de Kürdistanlılar, Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını protesto etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, YPG ve YPJ bayrakları taşıyan Kürdistanlılar, sık sık Efrîn direnişine dikkat çeken sloganlar attı.

TORONTO

Kanada'nın Toronto eyaletinde Kürt Halk Meclisi ve Kurdish House Derneği üyeleri Efrîn için eylem yaptı. CBC televizyonunda yapılan eylemde, Türk devletinin işgalci saldırıları protesto edildi ve sivil katliamına sessiz kalınmaması istendi.

ÅRHUS

Danimarka'nIn Århus kenti ve Jylland adasında Efrîn ile dayanışma eylemleri devam ediyor.

Danimarka’daki Kürtler yarın başkent Kopenhag ile Odense kentlerinde yürüyüş yapacak.

OSLO

Norveç’in başkenti Oslo’da da Kürtler, bir çadır eylemi ile katliama dikkat çekti ve çevreden geçenleri bilgilendirdi.

BREMEN

Almanya'nın Bremen kentindeki Saidi Kurdi Camisi, Türk devletinin Efrîn'e saldırılarına karşı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, saldırılara karşı duyarlılık ve harekete geçme çağrısında bulunuldu.

FRIEBURG

Almanya’nın Frieburg kentinde Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’e yönelik saldırıları protesto edildi. Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı yürüyüş Freiburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Nuda Kadın Meclisi tarafından organize edildi.

Freiburg Alevi Kültür Dergahı, Freiburg Selahattini Eyyubi camisi ve bir çok Alman örgütü de eyleme destek verdi.

Freiburg Belediyesi önünden yürüyüşe başlayan kitle, şehir merkezine kadar yürüdü. Kitle içinde beyaz önlük giyen onlarca kişi işgal saldırılarını protesto eden pankart taşıdı.