Yurt dışında halklar işgale karşı sokakta

Yurt dışında yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Rojava'ya dönük işgalci saldırılarını protesto etti.

PARİS

Fransa'nın başkenti Paris'te, Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı bir araya gelindi. Kürdistanlılarla birlikte Fransız kurumlar, siyasi partiler, Arap, Ermeni, Tamil, Cezayir, Kabil halkları, feminist örgütlenmeler Republique Meydanı’nda toplanmaya başladı.

Eyleme katılanların sayısının 30 binin üzerinde olduğu öğrenildi.

"Stop Erdoğan" diyen kitle, uluslararası güçlerin Rojava’yı korumaya alıp hava sahasını kapatmasını ve tüm elçilerini geri çağırmasını istedi.

İlerleyen saatlerde miting ve yürüyüş olarak devam edecek eylemde, Fransız Komünist Parti, Boyun Eğmeyenler Hareketi, UDİ, NPA, LREM partilerinden senatörler, milletvekillileri ve sivil toplum örgütü başkanları konuşacak.

Alanda ülkenin en büyük sendikası CGT ve Solidaires sendikası da önlükleriyle yerlerini aldı.

Eylem alanında şu isimler de bulunuyor: "Paris Büyükşehir Belediye Başkan yardımcısı ve Fransız Komünist Parti temsilcisi Ian Brossat, Fabien Roussel Boyun Eğmeyenler Hareketi temsilcisi, Yeşiller senatörü Estere Benbessa, Eric Chalen, UDİ, Sosyalist Parti Remi Fereau senatör, Jenerasyon Hareketi Pierre Ceure, NPA temsilcisi Olivier Bezoncenot, LREM sözcüsü, eski Avrupa milletvekili Humanite gazetesi editörü Patric Le Hyaric."

AVIGNON

Fransa’nın Avignon kentinde de Rojava'ya saldırılar protesto edildi.

Fransız Komünist Partisi'nin organize ettiği ve valilik binasının önünde düzenlenen eylemde, Rojava'ya dayanışma mesajı gönderildi, Türk devleti kınandı.

MELBOURNE

Avustralya'nın Melbourne kentinde Demokratik Kürt Toplum Federasyonu'nun çağrısıyla bine yakın kişi Rojava için yürüdü. Yürüyüşe Yeşiller Partisi Milletvekili ve Victoria Eyaleti Milletvekili Samantha Ratnam, Avustralya Sendikalar Birliği Temsilcisi Colin long, Savaşa Karşı Doktorlar Temsilcisi Dr. Jenny Grounds, Avustralya'nın tanınmış insan hakları savunucusu, Yazar Arnold Zable, Kürt dostu Tarih Profesörü John Tülly olmak üzere çok sayıda kişi de katıldı.

Eyalet Kütüphanesi önünde bir araya gelen kitle, Federasyon Merkezine kadar yürüdü.

Eylemde Yeşiller Partisi Milletvekili Samantha Ratnam, Savaş Karşıtı Doktorlar'dan Dr. Jeny Ground, Prof. John Tülly, Avustralya Sendikalar Birliği Temsilcisi Colin Long da konuştu. Konuşmalarda, Erdoğan'ın işgalci zihniyetine sert tepki gösterildi ve Rojava'dan çıkması istendi. Konuşmacılar, uluslararası dayanışma çağrısında da bulundu.

Eylemin sonunda Avustralyalı Müzisyen Les Thomas, Rojava için yazdığı şarkıyı seslendirdi.

STAVANGER

Norveç’in Stavanger şehrinde Kürdistanlılar, Rojava’ya destek yürüyüşü yaptı.

Eylemde yapılan konuşmalarda, işgalci saldırıların derhal durdurulması gerektiği belirtildi.

Eylemciler, "Diktatör Erdoğan durdurulmalı" mesajını verdi.

MACHESTER

İngiltere'nin Manchester kentinde Nortwest Kurdish Community Center tarafından Rojava için eylem düzenlendi.

Eylemde, YPG-YPJ, QSD selamlanırken, sık sık "Katil Erdoğan" sloganı atıldı.

Konuşmalarda, Kürtlerin ulusal birliği için mesajlar verildi.