YXK Kongresi’nde yeni perspektifler ele alınıyor

Kürt ve enternasyonal 200'ü aşkın öğrenci YXK'nin "Başkaldır ve devrime sahip çık" sloganı ile gerçekleştirdiği kongre için Frankfurt'ta bir araya geldi.

Yekîtiya Xwendekarên Kurdistan'ın (YXK) 'Başkaldır ve devrime sahip çık' sloganı ile Almanya'nın Frankfurt kentinde yaptığı kongrenin birinci günü sona erdi. 200'ü aşkın Kürt ve enternasyonal öğrencinin katıldığı kongrenin yapıldığı salona Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, şehit Hüseyin Çelebi, şehit Barîn Kobanê, şehit Avesta Xabûr ve şehit Firaz Dağ’ın fotoğraflarının yanı sıra, "Başkaldır ve devrime sahip çık" pankartı asıldı.

'MÜCADELEYİ BÜYÜTMEMİZ LAZIM'

Konferansta, yapılan değerlendirmeler Efrîn süreci ele alındı. Kürt siyasetçi Mahsum Korkmaz devletlerin kirli ittifakına değinerek "Avrupa’da şu anda gördüğümüz gibi, Efrîn sürecinde Türk devletin saldırılarına karşı mücadele yürütüldü. Ve Türkiye bir devlet olduğu için, dünyadaki tüm örgütler Türkiye ile dayanışmaya geçti. Halbuki bu destekledikleri devlet kendi yasalarını çiğniyor" diye konuştu. Almanya'daki PKK yasağına da tepki gösteren Korkmaz, "Önderliğimiz Öcalan’ın resimleri de yasaklandı, bu bir suçtur. Önderliğimize karşı yapılan baskılar ve izolasyona karşı mücadeleyi büyütmemiz lazım. Bu mücadeleyi gençlerin yürütmeleri lazım" ifadelerini kullandı.

Siyasal süreç değerlendirmelerinin ardından sinevizyon gösteriminin yapıldığı kongre 68 hareketi ve Avrupa’da yürütülen mücadeleler konulu bir seminer ile devam etti.

Seminerden sonra öğrenciler gelecek için yeni proje ve perspektifler önerdi.

Kongre bugün çalışmaların değerlendirilmesi ile devam edecek.