'Zafer direnen halkların olacaktır'

Türk devletinin işgal girişimine karşı 20 Ocak'tan bu yana tarihi bir direniş sergileyen Efrîn'e destek eylemleri devam ediyor.

Atina'daki eyleme katılan eski parlamenter Phanatios Lafazanhis, "Erdoğan faşizmine dur demek adına omuz omuza yürüyoruz. Zafer direnen halkların olacaktır" dedi.

GRAZ

Avusturya'nın Graz kentinde bu akşam saat 18.00'da DKTM kadın komisyonunun organize ettiği bir stant açıldı. "Türk devleti terörüne son" ve "Çocuk katili Erdoğan" pankartlarının açıldığı standa Efrîn'de yaşanan katliamlara ilişkin bildiri dağıtıldı. Yurttaşların büyük ilgi gösterdiği eylem "Terörist Türkiye" ve "Katil Erdoğan" sloganlarıyla sona erdi.

VİYANA

Efrîn'e yönelik işgal saldırıları Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir mitingle protesto edildi. Pazartesi gününden itibaren BM önünde düzenlenen çadır eylemi bir mitingle sona erdi. "Terörist Erdoğan", "Türk ordusu Kürdistan'dan defol" ve "Her yer Efrîn her yer direniş" sloganlarının atıldığı eylemde Almanca ve İngilizce hazırlanmış broşürler dağıtıldı. Eylemde konuşan PYD Viyana Temsilcisi Agirî Kobanê 20 gündür binlerce çete ve askerle saldıran Türk devletinin Efrîn halkının direnişi karşısında yenilmeye mahkum olduğunu, bu yüzden de sivilleri katlettiğini belirtti. Eylem sonrası BM yetkililerine Efrîn'deki sivil katliamlar ve savaş suçuyla ilgili dosya sunuldu. Akşam saatlerinde ise Kürt gençleri Viyana'da bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş esnasında bozkurt işareti yapıp provokasyon çıkarmaya çalışan faşist bir grup, Kürt gençlerin müdahalesinin ardından alandan uzaklaştı.

HAMBURG

 

Almanya'nın Hamburg şehrinde Efrîn direnişine destek veren Kürdistanlılar ve dostları bugün Altona semtinde bir araya geldi. Almanya Hükümeti'nin Efrîn’e yönelik işgal savaşındaki suç ortaklığının da protesto edildiği eylemde, Almanya’nın gönderdiği silahlarla Efrîn’deki sivil halkının katledilmesini kabul edilemez olduğu belirtildi. Çok sayıda bildirinin dağıtıldığı eylemin sonunda, Cumartesi günü saat 14.30’ta düzenlenen kitlesel yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.

BENSHEİM

Hessen eyaletine bağlı Bensheim'de saat 17:00'da Efrîn direnişine destek yürüyüşü yapıldı. Yabancı basının da yakın takip ettiği yürüyüşe katılan yüzlerce Kürdistanlı, "Bijî YPG/YPJ" ve "Katil Erdoğan" sloganları eşliğinde yürüdü. Yürüyüş Bone Platz'da yapılan mitingin ardından sona erdi.

BİELEFELD

Almanya'nın Bielefeld kentinde de Efrîn'e destek eylemleri sürüyor. Her gün Saat 17.00 ila 18.30 arası bir araya gelen Kürdistanlılar ve Alman dostları Efrîn saldırılarını protesto etti. "Faşist Erdoğan", "Bijî Berxwedana Efrînê" sloganlarının atıldığı eylemde bildiri dağıtıldı. Bielefeld'de yarın da aynı yer ve saatte eylem olacağı duyuruldu.

MARSİLYA

Fransa'nın Marsilya ketinde Ciwanên Azad öncülüğünde Sol, anarşist ve anti kapitalist bir grup Türk devletinin Efrîn'e dönük işgal girişimini protesto etmek için bir yürüyüş düzenledi. Castellane meydanından şehir merkezine yürüyen grup sık sık "Efrîn yanlız değildir" ve "Yaşasın Efrîn direnişi’ sloganları attı. Yürüyüş boyunca Efrîn'de yaşananlara ilişkin bildiriler de dağıtıldı. Yürüyüşün ardından yapılan konuşmada, Fransa hükümeti ve Avrupa devletlerinin sessizliğine tepki gösterilirken, bütün sol ve devrimci güçlere de Efrîn'e destek olmaları çağrısında bulunuldu.

ATİNA

Yunanistan’ın başkenti Atina'da Efrîn İnisiyatifi öncülüğünde başlatılan eylemler 20'nci gününde. Navenda Çanda Kurdistan önünde toplanan yüzlerce Kürdistanlı ve Yunanlı sosyalistler, "Faşist Türkiye", "Diktatör Erdoğan" ve Bijî berxwedana Efrînê" sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti.

Yunanlı sanatçı, akademisyen ve sol partilerin de destek verdiği yürüyüşte, PKK, YPG/YPJ bayrakları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri taşındı.

Kitle Türk konsolosluğu önüne geldiğinde de bir miting düzenledi. İlk konuşmayı yapan Kadın Meclisi’nden Rukiye Demir, "PKK, KCK çatısı altında birleşip Efrîn'i savunmalıyız. Efrîn'e saldırılar durdurulana kadar alanları bırakmayacağız" dedi.

'EFRÎN'DEKİ SAVAŞ ZULME UĞRAYAN HALKLARIN SAVAŞIDIR'

Kürdistan devrimcilerinin yanında olduklarını belirten eski parlamenter Phanatios Lafazanhis, "Devrim zor bir yol olabilir ama bu Kürdistan halkının devrimi olacak. Efrîn'deki savaş sadece Kürt halkının savaşı değil, zulme uğrayan bütün halkların savaşıdır. Erdoğan faşizmine dur demek adına sizinle omuz omuza yürüyoruz. Zafer direnen halkların olacaktır" diye konuştu.

PYD Atina Sorumlusu Dr. İbrahim Müslim ise şunları söyledi: "Sizlere Efrîn'den selamlarımızı iletiyoruz. Efrîn ve Kürt halkı TC' ye ders verdi. Kürt halkı direniyor, direnmeye devam edecektir. İnsanlık için direniş öncüsü olan Efrîn ve Kürt halkı bunu ispatlamıştır. Özgürlüğü için kanlarıyla nasıl savaşacağını bütün dünya halklarına gösterdi."

Kitle yapılan konuşmalar ardından slogan ve zılgıt eşliğinde konsolosluk önünden ayrıldı.