Zalimce öldürüldü-YENİLENDİ

Almanya’nın Dortmund kentinde yaşayan Kürdistanlı İbrahim Demir (41), Aşır Atalay tarafından dövülerek öldürüldü.

Dortmund’da yaşayan Mardin/Midyatlı İbrahim Demir, Cumartesi gecesi evine giderken saldırıya uğradı. Evinin yakınlarında darp edilen 1.42 metre boyundaki Demir, olay yerinde hayatını kaybetti. Yaklaşık iki senedir ailesinden ayrı ve tek başına yaşayan İbrahim Demir, 16 Mayıs günü evinden 700 metre uzaklıkta yaşayan ailesinin evini ziyaret etti. Saat 23.30 civarında annesinin yanından ayrılan genç en son bir büfede görüldü. Büfe sahibi, İbrahim’i başka bir müşteriyle sohbet ederken gördüğünü söyledi.

YERDE TEKMELEDİ!

Dortmund merkezde, evine 300 metre uzaklıkta Adlerstrasse’de gece saat 01.05’te saldırıya uğrayan İbrahim Demir, darp edilerek öldürüldü. Şikayet üzerine polis ve ambulans olay yerine vardığında Demir’in hayatını kaybettiği belirlendi. Görgü tanıkları bir kişinin Demir’i defalarca yerde tekmeleyerek darp ettiğini anlattı. Çevredeki işyerlerinin kameralarından tespit edilen saldırgan yakalandı.

SALDIRGAN TUTUKLANDI

Gözaltına alınan Aşır Atalay (39) isimli saldırgan, sorgusunda suçunu itiraf etti. Demir’i neden öldürdüğüne ilişkin ise herhangi bir açıklama yapmadığı öğrenildi. Tutuklu olarak yargılanacak Atalay’ın sosyal medya hesabında ‘bozkurt’ işareti yaptığı dikkat çekiyor.

‘AANNE SENİ ÖLDÜRECEK’

Yeni Özgür Politika gazetesine konuşan katledilen gencin annesi Şahize Demir, “İbrahim’in şimdiye kadar kimseye zararı olmamış, kendi halinde, yaşamı seven ve insanlara değer veren bir kişiydi. Sürekli yanıma gelirdi, kendi ayakları üstünde durduğu için çok mutluydu” dedi. Son zamanlarda oğlunun bir sorunu olduğunu farkettiğini söyleyen anne Demir şöyle devam etti: “Son zamanlarda birileri İbrahim’i tehdit ediyordu, hissediyordum ama sorduğumda bana net cevap vermiyordu. Her seferinde geçiştiriyordu. En son sıkıştırdım, öldürülmeden iki-üç gün önce. Bana ‘Anne sen karışma seni öldürecek’ dedi.”

ZAYIF VE SAVUNMASIZDI

Öldürülen gencin kardeşi Hasret Demir ise “Bu çok anlaşılmaz bir durum. İbrahim zayıf ve savunmasızdı. Kimseye bir şey yapmadı. Hayat onun için iyi bir şey ifade etmedi ve şimdi zalimce öldürüldü” diye konuştu.

Saldırgan Atalay’ın tutuklandığını belirten Hasret Demir, “Avukatımız olaya bakan savcı ile görüştü. Saldırgan suçunu kabul etmiş, tutuklu yargılanacak” dedi.

Kaynak: Yeni Özgür Politika