Zeynep Kınacı Erivan'da anıldı

Dersim'de 22 yıl önce fedai eylemi gerçekleştirerek yaşamını yitiren Zeynep Kınacı (Zilan) Erivan'da anıldı.

Dersim’de 30 Haziran 1996 yılında fedai eylem gerçekleştiren PKK'li Zeynep Kınacı (Zîlan) Ermenistan'ın Başkenti Erivan'da anıldı. Anma töreninde konuşan Medya Garzan, Zilan'ın yaptığı fedai eylemin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik saldırıları boşa çıkarttığını belirtti.

Zilan'ın hem Özgürlük hareketinde, hem Kürt toplumunda bir özgürlük manifestosu olduğunu söyleyen Garzan, "PKK tarihinde her zaman Önderlik ve hareket üzerinde bir tehlike olduğunda mutlaka ona o dönemin ruhuna uygun verilecek cevaplar olmuştur. Bu cevaplar özellikle kadın öncülüğünde gelişen bir durum olmuştur. Beritanlar, Zilanlar, Viyanlar, Arin Mirkanlar ve nice kahramanlar eylem tarzlarıyla önderlik ve hareket üzerindeki saldırılara cevap verecek nitelikte çıkışlar yapmıştır" diye konuştu.

KADINLARA VE GENÇLERE ÇAĞRI

Zilan'ın bilinç düzeyiyle ve yaşam tarzıyla Kürt toplumu için bir model olurken, Özgürlük hareketine bir çizgi, kadınlar için de bir yaşam felsefesi olduğunu kaydeden Garzan devamla şunları belirtti: "Kadının gücünü tekrar açığa çıkararak öncülüğün kadın şahsında nasıl yapıldığını dosta düşmana göstermiştir."

Garzan, Öcalan'a yönelik tecridin kırılması için Ermenistan'da bulunan kadınlara ve gençlere çağrıda bulunarak mücadelenin daha da yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.