Zürih ile Frankfurt’ta tecrit protestosu

İsviçre’nin Zürih ile Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen eylemlerle tecrit protesto edilirken, açlık grevi direnişlerine karşı sessizlik de kınandı.

İsviçre’nin Zürih ile Almanya’nın Frankfurt kentinde Kürdistanlılar tecride karşı alanlardaydı.

ZÜRİH

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecridi protesto etmek ve Öcalan’ın özgürlüğünü talep etmek için sürdürülen açlık grevlerine dikkat çekmek için İsviçre’nin Zürih kentinde Uluslararası Af Örgütü, Human Rights ile Kızıl Haç kurumlarına tecritle, açlık grevlerine yönelik hazırlanan dosyalar sunuldu.

Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformunun gençlik inisiyatifi tarafından kurumlarla yapılan görüşmede açlık grevlerinin kritik aşamada olmasına dikkat çekildi. Açlık grevleri ile tecride karşı sessizliğin kabul edilemez olduğu vurgulanırken, bu kurumlardan asli görevlerini yerine getirmeleri istendi.

Gençlik İnisiyatifi tarafından yapılan görüşmeler sonrası hazırlanan dosyalar kurum temsilcilerine teslim edildi.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla bir eylem düzenlendi.

Frankfurt Amara, Offenbach Sara, Hanau Nujin Kadın meclislerinin ortaklaşa düzenlediği eylem saat 17.00’de Hauptwache’de başladı.
Açlık grevi direnişçilerinin fotoğraflarını taşıyan kadın, “Biz de açlık grevindeyiz” yazılı beyaz önlükler giydi.

“Biji berxwedane zindana”, “Jin, jiyan, azadî”, “Biji berxwedane Leyla Güven” sloganları atan kadınlar açlık grevlerine ilişkin Almanca bildiriler de dağıttı.