Zürih’te Öcalan’ın özgürlüğü için eylem yapıldı

Yekîtiya Ciwanên Şoreşgere İsviçre, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için “Tecridi kıralım, baş kaldıralım” şiarıyla eylem yaptı.

Yekîtiya Ciwanên Şoreşgere İsviçre öncülüğünde “Tecridi kıralım, başkaldıralım” sloganıyla Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Zürih’teki Helvetiaplatz’da eylem yapıldı.

Türkiye devrimci hareketinin de destek verdiği eylem de Öcalan’ın posteri ile PKK ile KCK bayrakları taşındı. Eylem de sık sık “Be Serok jiyan na be”, “Biji Serok Apo” sloganı atıldı. Eylem, bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Ardından Yekîtiya Ciwanên Şoreşgere İsviçre adına konuşan Dersim Koçgiri, Avrupa genelinde “Serî hilde” hamlesi ile Öcalan’ın özgürlüğü için yeni bir hamle başlattıklarını ve startını buradan bir kez daha vererek, eylemlerinin devamını getireceklerini dile getirdi.

Öcalan üzerindeki tecride de değinen Koçgiri, “Önderliğimiz üzerinde tecrit yıllardır devam ediyor. Bizi Önderliğimizden koparmak istiyorlar. Biz bu faşizan tavrı kabul etmeyeceğiz. Önderliğimiz özgür olmadan mücadelemize son vermeyeceğiz. Avrupa’da eylemlerimizi büyüterek devam ettireceğiz. Bir kez daha diyoruz ki; tecridi kıracağız ve önderliğimizi özgürleştirelim” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından eylem atılan sloganlar son buldu.