Zürih’te açlık grevleri ile dayanışmak için nöbet eylemi başladı

İsviçre’nin Zürih kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla düzenlenen açlık grevleri ile dayanışmak için nöbet eylemi başlatıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı başlatmış olduğu açlık grevinin 68. gününde DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in eylemine destek vermek amacıyla İsviçre’nin Zürih kentinde nöbet eylemi başlatıldı

Zürih-Amed Kardeşlik Köprüsü Komitesi ile Beritan Kadın Meclisi öncülüğünde St. Jakop kilisesi önünde gerçekleştirilen nöbet eylemi 1 hafta boyunca devam edecek.

Nöbet eylemi bugün akşam saatlerinde gerçekleştirilen basın açıklamasıyla başlatıldı. Eyleme dayanışma sunan St. Jakop Kilisesi girişine üzerinde “Öcalan’a yönelik tecridi hemen kaldırın” yazılı pankart asılırken, Güven ve devam eden açlık grevi eylemi direnişçilerinin fotoğraflarının bulunduğu çadırı 1 hafta boyunca kilise bahçesinde bulunduracak.

Zürih-Amed Kardeşlik Köprüsü Komitesi adına konuşan Maya Hess “Türkiye’de barış ve demokrasi ortamının oluşmasının tek şartı Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin bir an önce kaldırılmasından geçmektedir” diye konuştu.

Hess, Leyla Güven’in eylemi başta olmak üzere PKK ve PAJK’lı tutsakların açlık grevi ile Avrupa’da sürdürülen süresiz ve dönüşümsüz açlık grevleriyle dayanışmanın önemine değinen bir konuşma yaptı.

Eylem Komitesi adına yapılan çağrıda Kürdistanlılar ve dostlarının 1 hafta sürecek olan nöbet eyleminizi ziyaret ederek destek olmaları istendi.

Nöbet eylemi St Jakop Kilisesi önünde 1 hafta boyunca her gün saat 18.00’den sonra ziyaret edilebilir.