Zürih’te Rheinmetall önünde eylem

İsviçre’nin Zürih şehrinde Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwanên Azad aktivistleri işgalci Türk devletine ağır silah satan Rheinmetall’in önünde sivil itaatsizlik eylemi yaptı.

Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwanên Azad aktivistleri, Kürdistan’dan Yemen’e, Meksika’dan Afrika ülkelerine dünyanın birçok savaş bölgesindeki baskıcı rejimler için silah üreten Alman silah firması Rheinmetall’in İsviçre’nin Zürih şehrinde bulunan bürosunun önünde protesto eylemi gerçekleştirildi.

Faşist Türk devletinin Rojava’yı işgal saldırılarında kullandığı silahların üretimini yapan Rheinmetall şirketini protesto etmek için TCŞ ve JCA aktivisti gençler saat 15.00’da şirketin önünde bir araya geldi.

YPG, YPJ bayrakları ile “İşgale izin verme” yazan bir pankart açan gençler, Almanca ve Kürtçe sloganlarla, faşist Türk devletine sattığı silahlar ile Rojava’da işlenen savaş suçlarına ortak olan Rheinmetall şirketini teşhir etti.

Eylem de sık sık “Terörist Erdoğan” ve “İsviçre silahları Rojava’da insanları öldürüyor” sloganları atıldı.

Yoldan geçen birçok İsviçrelinin de destek verdiği eylem, daha sonra şirketin camlarına sticker yapıştırılarak bitirildi.