Zürih ve Basel’de şehitler anıldı

Mardin’in Artuklu ilçesinde şehit düşen Fırat Şimdi İsviçre’nin Zürih, Eskişehir Odunpazarı’nda düzenlenen bir ev baskınında yaşamını yitiren MLKP savaşçıları Fırat Şeran ile Ozan Sekman, İsviçre’nin Basel kentinde anıldı.

Mardin’in Artuklu ilçesinde şehit düşen Fırat Şimdi (Rojger Tirej) İsviçre’nin Zürih kentinde CDK lokalinde düzenlenen bir etkinlikle

Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezi (CDK) lokalinde düzenlenen anmaya Fırat Şimdi'nin (Rojger Tirej) yakınlarının yanı sıra yüzlerce Kürdistanlı katıldı. Kürt Özgürlük Mücadelesi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Şimdi'nin yanı sıra 13 Eylül günü işgalci Türk ordusunun yaptığı saldırıda şehit düşen 5 HPG gerillası da anıldı.

İsviçre Şehit Aileleri Komisyonu adına konuşan Tahsin Farqini "Şehitlerimizin bu onurlu mücadelede bırakmış olduğu mirasa sahip çıkarak mücadeleyi zafere taşımak bizim şehitlerimize olan borcumuzdur" dedi.

Anmada KCDK-E adına bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Demir Çelik de şunları söyledi: “Bu insanlar katliamlarla, işgallerle yok sayılan bir halkı özgürleştirmek adına şehit düşmüşlerdir. Bu anlamıyla Roger Tirej şahsında özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşen savaşçıların anılarını sahiplenmek her Kürt yurtseverinin asli görevi olmalıdır" dedi.

Şehit Roger Tirej'in yakınlarının da bir konuşma yaptığı anma "Şehid namırın" sloganlarıyla sonlandırıldı.

BASEL

Eskişehir'de özel harekat polislerinin saldırısı sonucu üstlendikleri evde yaşanan çatışmada yaşamını yitiren MLKP/ FESK gerillaları Ozan Sökmen ve Fırat Şeran anıldı.

Beksam lokalinde gerçekleştirilen anma saygı duruşu ile başladı. Anmaya Kürt Toplum merkezi, Partizan ile birçok devrimci demokrat kurum katıldı.

MLKP İsviçre adına burada yapılan konuşmada AKP/ MHP diktatörlüğünün devrimci ve sosyalistlere

Yapılan konuşmalar sonrası anma "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Şehid namırın" sloganlarıyla sona erdi.