Zürih’te gençler: Tarihi sorumluluğumuz Önder Apo'nun özgürlüğünü sağlamaktır

Gençler öncülüğünde Zürih’te yapılan yürüyüşte konuşan TCŞ Üyesi Hêvî Amed, "Önder Apo'nun etrafında kenetlenen Kürt gençleri olarak tarihi sorumluluğumuzu yerine getirerek, Önderliğimizi, halkımızı ve Kurdistan'ı özgürlüğüne kavuşturacağız" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecridi kırmak ve özgürlüğünü sağlamak amacıyla İsviçre’nin Zürih kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) öncülüğünde bir yürüyüş gerçekleştirdi.

“Cenga Azadiyê Serbixin” hamlesi kapsamında Helvetiaplatz'ta düzenlenen yürüyüş öncesi Kurdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

TCŞ ve  TekoJIN adına açıklamayı Hêvî Amed yaptı. Abdullah Öcalan’ın

"Genç başladık, genç bitireceğiz" sözünü hatırlatan Hêvî Amed konuşmasını şöyle sürdürdü: "Önder Apo'nun fikirleri ve düşünceleri etrafında kenetlenen Kürt gençleri olarak temel ve öncelikli sorumluluğumuz, Önderliğimiz üzerinde sürdürülen mutlak tecridi kırarak Önder Apo'yu özgürleştirmek olacaktır. 

"İmralı tecrit işkencesi altında Önder Apo'nun yaşamı, sağlığı ve güvenliğine ilişkin kaygıların giderilerek, tecridin yıkılması ve özgürlüğünün sağlanması temelinde sürdürdüğümüz “Cenga Azadiyê Serbixin” hamlesinde sonuç alınıncaya kadar Kürt gençleri başta olmak üzere Kürt halkı olarak alanlarda olmayı sürdüreceğiz" diye konuşan Amed "Bizlere düşen bu tarihi sorumluluğu yerine getirerek Önderliğimizi, halkımızı ve Kurdistan'ı özgürlüğüne kavuşturacağız" dedi.

TekoJIN üyesi Yara Amîn ise Almanca basın metnini okudu. Ardından Kurdistanlılar Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep eden sloganlarla kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşün ortalarına doğru bastıran yoğun yağışa rağmen kararlılıkla yürüyüşlerini sürdürdü. Kentin işlek noktalarında verilen molalarda da tecridin boyutlarına ilişkin açıklamalar yapıltı.

Eylem, sloganlarla Helvetiaplatz'ta sonlandırıldı.