Zürih’te on binlerin öfkeli yürüyüşü: İşgalciler kaybedecek!

Türk devletinin işgaline karşı Zürih'te on binler yürüdü. İşgale karşı öfkenin sel olduğu yürüyüşte, halkların direnişi selamlandı. Gün boyunca “İşgalciler kaybedecek” diye haykıran on binler, “Rojava kaybederse insanlık kaybeder” mesajı verdi.

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı İsviçre’nin Zürih kentinde her kesimden on binlerce insan gerçekleştirdikleri yürüyüşle Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik devam ettirdiği işgal saldırılarını protesto ederken, halkların direnişini selamladı.

Zürih Helvetia Platz’da, YPG, YPG bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile bir araya gelen her kesimden 10 binlerce insan, kentin en işlek caddelerinde bir yürüyüş gerçekleştirdi. On binler katıldığı yürüyüşte hep bir ağızdan sık sık “Yaşasın Rojava direnişi”, “Kahrolsun Erdoğan faşizmi”, “Halklar işgale karşı”, “Rojava kaybederse insanlık kaybeder” sloganları yükseldi.

İsviçreli siyasi parti ve örgütlerinde yoğun bir şekilde katıldığı yürüyüşte, Türk devletini işgal saldırılarına tepki gösterilerek, uluslararası güçlere Türk devletine karşı harekete geçme çağrısı yapıldı. Yürüyüş boyunca dünya halklarının Kuzey-Doğu Suriye halklarının yanında yer alması gerektiğine dikkat çeken her kesimden on binler, “Rojava kaybederse insanlık kaybeder” mesajı verdi. QSD’nin DAİŞ’e karşı verdiği mücadeleyi simgeleyen dövizlerle yürüyüşe katılan İsviçreliler ise “Kürtlere ihaneti asla kabul etmeyiz” diyerek, dünya halklarını Rojava için alanlara çağırdı.

Yürüyüş boyunca Türk devletine karşı öfke kentin caddelerinde kendini hissettirirken, evlerinin camlarından yürüyüşü selamlayan insanlar ise “Kürt halkının yanındayız” sloganları attı.

Yaklaşık 3 km yapılan yürüyüşün ardından tekrardan Helvetia Platz’a geri dönen on binler burada bir miting gerçekleştirdi.

SP: ULUSLARARASI GÜÇLERE ÇAĞRI

Mitingde İsviçre Sosyalist Parti (SP) adına konuşan Yjonne Brandle, Türk devletinin Kuzey Suriye’de bir soykırım gerçekleştirmek istediğini ifade ederek, uluslararası güçlerin Türkiye’ye karşı harekete geçmesini istedi.

YEŞİLLER: İŞGAL KATLİAM AMACI GÜDÜYOR

Yeşiller adına konuşan İsviçre Ulusal Parlamento Milletvekili Balthasar Glattli ise Türk devletini sert dille kınarken, “Bu işgal katliam amacı güdüyor. Bölgenin en güvenlikli yerine saldırmak asla kabul edilemez. Gün Kürt halkının yanında saf tutma günüdür. İşgali asla kabul etmeyeceğiz. Buna karşı mücadelemiz sürecek” dedi.

Glattli’nin ardından İsviçre Rojava Komitesi adına yapılan konuşma da ise Kuzey Doğu Suriye halklarının direnişi selamlanırken, Türk devletine karşı dünya halklarının alanlarda olması gerektiğine vurgu yapıldı.

‘ROJAVA KAYBEDERSE İNSANLIK KAYBEDER’

Yine İsviçre Kadın Hareketi, 4 parça Kürdistanlı, Türkiyeli parti ve kurumlar ve İsviçre Alternatif gruplar adına yapılan konuşmalarda, Türk devletinin Kürt halkına etnik bir temizlik dayattığına dikkat çekti. Uluslararası güçlerin Türk devletine karşı net tavır ortaya konmasının istendiği konuşmalarda, “Rojava kaybederse insanlık kaybeder” mesajı verildi.