HPG: 26 asker öldürüldü, 1 helikopter darbelendi

HPG/YJA Star gerillaları işgalci Türk ordusuna ağır darbeler vurdu. Gerçekleştirilen eylemlerde tespit edilen 26 asker öldürülürken, 2 zırhlı araç tümden imha edildi, 1 helikopterde darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şunları belirtti:

“Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında işgalci TC ordusuna yönelik güçlerimizin eylemleri devam etmektedir. İşgalcilere ağır darbeler vuran güçlerimizin düzenlediği eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

ŞEKİF’TEKİ ASKERLERE SABOTAJ

24 Haziran günü saat 10.00’da güçlerimiz, Xakurkê bölgesine bağlı Şekif Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusunun operasyon birliklerine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Çok sayıda düşman askerinin öldürüldüğü ve yaralandığı bu eylemdeki ölü-yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

2 ZIRHLI ARAÇ İMHA EDİLDİ, 23 İŞGALCİ ÖLDÜRÜLDÜ

Aynı gün akşam saatlerinde işgalci TC ordusu Hakkari il merkezi ile Çelê (Çukurca) ilçesi arasındaki yolda bulunan Derava Xezalkê alanında bir operasyon başlatmak istemiştir. Alana intikal eden düşman birlikleri güçlerimizin denetimine girmiştir. Uzun bir süre takip altına alınan düşman birlikleri aynı gün saat 20.30’da güçlerimizce hedeflenmiştir. Düşman birliklerinin ve düşmana ait kirpi tipi zırhlı bir aracın 2 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde, zırhlı araç tümden imha edilmiştir. Eylem ardından alana müdahale amaçlı gelen Kobra tipi zırhlı bir araç da güçlerimizin hedefi olmuştur. Bu zırhlı araç da 2 koldan etkili bir şekilde vurulmuş ve tümden imha edilmiştir. Operasyon alanındaki diğer zırhlı araçlar da güçlerimiz tarafından vurulmuş ve çoğu zırhlı araç alanda uzaklaşmak zorunda bırakılmıştır. Gerçekleştirilen bu kapsamlı eylemde toplam 2 zırhlı araç imha edilirken, 23 düşman askeri de öldürülmüştür. Düşman güçleri insansız hava araçlarının desteği ile gece geç saatlere kadar ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırırken sabah saatlerinde ise araç enkazlarını eylem alından kaldırmıştır.

GEVER’DE 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

25 Haziran günü saat 08.30’da güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Elişer Tepesi’nde konumlanan askerlere yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 düşman askeri öldürülmüştür.

KOBRA HELİKOPTER DARBELENDİ

Aynı gün saat 12.30’da güçlerimiz, Çelê ilçesinden Hakkari il merkezi istikametinde uçan 2 Kobra tipi taarruz helikopter Dizê köyü yakınlarında güçlerimizce hedeflenmiştir. Güçlerimizin yaptığı vuruşlar sonucunda isabet alan Kobra tipi 1 helikopter darbe almış ve alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

ŞEMZÎNAN’DA SUİKAST EYLEMİ

Yine aynı gün saat 13.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Govendê alanında bulunan Deriyê Pen mıntıkasındaki işgalci TC askerlerine yönelik bir suikast eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

Bu eylem ile eş zamanlı olarak saat 13.15’te güçlerimiz, Avaşin bölgesine bağlı Tepê Xwedê’de konumlanan işgalci TC ordusunun birliklerine yönelik eylem düzenlemiştir. Tepedeki düşman mevziilerinin tam isabetle vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

TÜRK ORDUSUNUN BOMBARDIMANI SONUCU ORMANLIK ALANI YANDI

Gerçekleştirilen tüm bu eylemler ardından işgalci TC ordusu eylem alanlarını obüs ve havan topları ile bombalamıştır. Yapılan bombardımanlar ardından ormanlık alanlarda yangın çıkmıştır. Bu eylemleri gerçekleştiren birimlerimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmışlardır.

HEREKOL’DA OPERASYON

20 Haziran günü işgalci TC ordusu Siirt’in Herekol bölgesinde bir işgal operasyonu başlatmıştır. 21 Haziran günü saat 10.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları ve taarruz helikopterleriyle Bêmereşê, Şehit Canxort, Şaşık ve Kunavê alanlarını bombalamıştır. Bombardımanlar ardından işgalci TC ordusu çok sayıda Skorsky helikopterle alana indirmeler yapmıştır. Alanda arama tarama faaliyeti yürüten düşman güçleri, 22 Haziran günü saat 12.00 sularında sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir. İşgalci TC devleti kendi güdümündeki medya üzerinden 6 gerilla kaybından söz etmiştir. Bu haberler tamamen yalan ibaret olup, özel savaş kapsamında yürütülmüş manipüle haberlerdir. Halkımız ve demokratik kamuoyu bu yalan haberlere itibar etmemelidir. Operasyon boyunca herhangi bir kaybımız olmamıştır.

HAVA SALDIRISINDA 3 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

22 Haziran günü işgalci TC ordusu Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Qenca köyü alanında bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün saat 21.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları alanı yoğun bir şekilde bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda 3 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehit düşen arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

ÇEMÇÊ ALANINDA KONTRA CEZALANDIRILDI

22 Haziran günü güçlerimiz Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Çemçê alanında Süleyman Güldere isimli bir kontrayı cezalandırmıştır. Bu şahıs işgalci TC devleti ile çalışmakta olup, 2010 yılında Kars Kağızman’da Fırat Munzur (Gökmen Akpolat) ve Harun Şiyar (Ali Cilo) yoldaşlarımızın şehadetinde rol oynamıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu Skorsky helikopterle ile alana indirmeler yaparak kontranın cenazesini alandan uzaklaştırmıştır. İşgalci TC medyası bu şahsın bir çoban olduğu yalan haberlerini kamuoyuna yansıtarak bu şahsın sıradan masum bir insan olduğu algısını yaratmak istemişlerdir, bu kesinlikle yalandan ibarettir. Arkadaşlarımızın şehadetlerinde rolü bulunan bu gibi kişiler ne zaman nerede olursa olsun gereken cezayı bulacaklardır.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI MEDYA SAVUNMA ALANLARI’NI BOMBALADI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda:

24 Haziran günü saat 23.00 ile 00.00 arasında savaş uçakları Gare bölgesine bağlı Deşta Kafya alanını bombalamıştır.

25 Haziran günü saat 08.00’da Xakurkê bölgesine bağlı Xınerê alanını, saat 08.30 ile 12.00 arasında Metina bölgesine bağlı Hakkari Tepesi’ni bombalamıştır.

26 Haziran günü (bugün) saat 07.30’da yine Xakurkê bölgesine bağlı Kelaşin alanını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”