Şırnak ve Hakkari’de işgalci Türk ordusu vuruldu

HPG BİM, Hakkari ve Şırnak’ta HPG ve YJA Star gerillalarının düzenlediği eylemde 3 kontra ile 6 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG ve YJA Star gerillalarının Şırnak ve Hakkari’de Türk askerleri ve kontra birliklere yönelik eylem düzenlediğini belirtti.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik etkili eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

İşgalci TC ordusu bir süredir Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kerkol Tepesi’nde askeri bir üs yapım çalışması yürütmektedir. Güçlerimiz 15 Temmuz günü saat 07.20’de bu tepeye giden yol üzerinde üsse askeri malzeme taşıyan işgalci TC ordusuna ait bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Aracın tümden imha edildiği bu eylemde tespit edilen 3 kontra öldürülmüştür. Güçlerimiz eş zamanlı olarak tepeye giden yolda çalışma yürüten bir kepçe aracını da sabotaj taktiği ile hedeflemiş ve kepçe aracı da imha edilmiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu ölü kontraları Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

İşgalci TC ordusu gerçekleştirilen bu eylemi havuz medyasında işçilere yönelik olan bir saldırı olarak yansıtmaya çalışmıştır. İşgalci TC ordusunun üs bölgesinde ve güvenlik yolunda çalışan bu şahıslar birebir işgalci orduyla işbirliği içinde olup kontralık yapanlardır. Kürt halkına ve değerlerine saldıran bir zihniyete hizmet eden bu şahısların işçi olarak yansıtılması işgalci TC devletinin psikolojik savaş amaçlı yaptığı haberlerdir.

GEVER’DE YJA STAR GERİLLALARINDAN EŞ ZAMANLI EYLEM

16 Temmuz günü saat 17.00’da YJA Star güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesinin Esendere beldesine bağlı Zêrin karakoluna sevkiyat yapan Reo tipi askeri bir araç ile karakolun bir nöbet kulübesine yönelik eş zamanlı eylem düzenlemiştir. Askeri aracın ve nöbet kulübesinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde araç ağır darbeler alırken tespit edilebilen 6 düşman askeri öldürülmüştür. İşgalci TC ordusu eylem ardından çevresindeki alanı ağır silahlar ile rastgele bir şekilde taramıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

TENDÜREK’E HAVA SALDIRISI: 3 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

13 Temmuz günü akşam saatlerinde işgalci TC ordusu Ağrı’nın Tendürek bölgesine bağlı Şehit Tufan alanına yönelik hava saldırısı düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu saldırıda 3 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

KAĞIZMAN-ÇEMÇÊ’DE OPERASYON

26 Haziran günü işgalci TC ordusu Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Çemçê alanında bir operasyon başlatmıştır. Halen devam etmekte olan operasyonda işgalci TC ordusu pusulamalar yapmaktadır.

17 Temmuz günü saat 00.10 sularında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Hakkari Tepesi’ni bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”