Bilgisayar korsanlığı, 2018’de 45 milyar dolara mal oldu

Bir Amerikan araştırmasına göre, 2018 yılında siber saldırılar 45 milyar dolara mal oldu.

İnternet Topluluğu Güven İttifakı adlı şirket tarafından yapılan araştırmaya göre, 2018 yılında dünya genelinde 2 milyon dolayında siber saldırı gerçekleşti.

Fidye amaçlı kötü yazılımların 8 milyar dolar zarar verdiğini belirten araştırmaya göre, bilgisayar korsanlığın küresel maliyeti 45 milyar doları aştı.

Fidye amaçlı saldırılarda, kullanıcının bilgisayarına kötü yazılımlar sızdırılarak, bilgisayarının yeniden açılması için para talep ediliyor.

Yerel kurumlar ve kentler sıklıkla bu tür saldırılara maruz kalırken, ABD’de Atlanta veya Baltimore gibi kentler internet ağlarını güçlendirmek zorunda kaldı.

2017 yılına kıyasla bu tür saldırılarda yüzde 20 dolayında azalma olsa da, mali kayıplar yüzde 60 oranında artış gösterdi.

Mail yoluyla virüslü belgeler veya linkler gönderilerek kişisel veya şirket hesaplarına yönelik saldırıların yol açtığı mali kayıplar 1,3 milyar dolar olarak hesaplandı.

Ayrıca "cryptojacking" olarak adlandırılan bir internet serverine, bir bilgisayar veya telefona sızma yoluyla bitcoin gibi sanal para üretimi de bilgisyar korsanlıkları arasında yer aldı.