Halfeti'de gözaltındakilere ağır işkence!

Halfeti'de yaşanan çatışmadan sonra gözaltına alınanlara emniyette işkence yapıldığı öğrenildi. Avukatlar, müvekkillerinin tanınmayacak halde olduğunu açıkladı. Gözaltındakilerin kafa, kol ve bacakları kırık.

Urfa'nın Halfeti ve Bozova ilçelerinde düzenlenen siyasi soykırım operasyonlarında, 60'ı aşkın kişi gözaltına alınmış ve Urfa Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'ne götürülmüştü. 
Gözaltına alınanlara yönelik darbın ev baskını sırasında başladığı ve götürüldükleri jandarma karakolunda da devam ettiği; çok sayıda kişinin kafa, kol ve bacaklarında kırıklar oluştuğu belirtildi. 

HASTANEYE GÖTÜRÜLMÜYORLAR

Bozova ilçesinden gözaltına alınanların tamamının vücutlarında kırıklar olduğu ancak buna rağmen hastaneye götürülmedikleri öğrenildi. Urfa TEM Şubesi'ne getirilen kişilere daha sistematik işkence uygulandığı belirtildi.

AVUKATLAR: TANINMAYACAK HALDELER

Ayrıca 24 saatlik avukat kısıtlama kararının bitmesine rağmen birçok avukat müvekkiliyle görüştürülmüyor. Müvekkilleriyle görüşebilen avukatlar ise ancak 5 dakikalık süre kısıtlaması ve polis nezareti şartıyla görüşebildi.  Avukatlar, müvekkillerinin tanınmayacak durumda olduğunu, kimisinin dişleri, kimisinin kafa kısmında kırık olduğu ve kanlar içinde kaldığını yine bacağında problem olanların da yürüyemediklerini ifade etti. 

'SAVCILIK BÖYLE İSTEDİ'

Polis nezaretini kabul etmeyen avukatlara da, “Uygulamanın yasaya aykırı olduğunu biliyoruz ancak bir arkadaşımız şehit oldu, o yüzden böyle yapıyoruz. Savcılığın talimatı. İsterseniz gidin, kendisi ile görüşün” yanıtı verildi.  

AİLEYE İŞKENCE

Çatışmanın yaşandığı Dergili Mahallesi'nde evi askerlerce yakılan Alkuş Ailesi fertlerinin de TEM şubeye getirildiği öğrenildi. Aile fertlerinin ağır işkencelerden geçirildiği, tanınmayacak halde olmasına rağmen işkencenin devam ettiği öğrenildi.  

BARODAN TEPKİ

Urfa Barosu, emniyette yapılan işkencelere ve avukatların müvekkilleriyle yapmak istediği görüşmelerin engellenmesine tepki göstererek, bu uygulamalara son verilmezse CMK sitemini kapatacaklarını belirtti. 

ABLUKA SÜRÜYOR

Öte yandan çatışmanın yaşandığı Dergili Mahallesi'ndeki asker ablukası da bölgedeki operasyon da devam ediyor. İlçenin Dergili, Sırataşlar, Kosarda ve Kantarma kırsalında askeri hareketlilik sürüyor.. Mahalleye giriş ve çıkışlar sağlanmazken, ilçeye ise giriş ve çıkışların kontrollü şekilde yapıldığı belirtildi.