HSM’den Avaşin eyalet komutanlığına kutlama mesajı

Halk Savunma Merkezi geçtiğimiz günlerde işgalci Türk ordusuna karşı etkili eylemler gerçekleştiren Avaşin eyaletindeki gerilla birimlerine bir kutlama mesajı gönderdi.

HSM tarafından yapılan açıklama şöyle: “Sahanızda başlatılan Şehit Bager - Şehit Ronya Devrimci Hamlesi çerçevesinde 14 Mayıs günü eyaletinizde bulunan Tepê Xwedê üs bölgesindeki düşman güçlerine karşı gerçekleştirdiğiniz pusu eyleminde önemli sonuçlar alınmıştır. Özellikle bu eylemde pusu, suikast ve sabotaj taktikleri usta bir biçimde bir arada kullanılarak eylemin etkili ve sonuç alıcı olması sağlanmıştır. Düşmanın bütün teknik donanım ve olanaklarına rağmen düşman kuvvetlerini ezerek üzerine giden, düşman üzerinden silah alan, yüksek bir manevra kabiliyetiyle hiçbir kayıp vermeden geri çekilmeyi başaran ve düşmanı hüsrana uğratan önemli bir sonuçtur. Nitekim bu sarsıcı darbeden ürken düşman işgal ettiği bu mevzileri terk ederek kaçmak zorunda kalmıştır.

Yeniden yapılanma perspektifine uygun bir biçimde yeni dönem gerilla çizgisini uygulama anlamına gelen üç taktiği bir arada tatbik ederek eylemin başarılı olmasında rol oynayan ve bu eylemde emeği geçen tüm komuta ve savaşçı yoldaşları kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Bu vesileyle sizleri ve sizin şahsınızda eyaletinizdeki tüm güçleri selamlıyor, hepinize üstün başarılar diliyoruz.”