KNK alarm verdi: Tüm Kürdistan tehlike altında!

Brüksel merkezli Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), Türk işgalciliğinin Güney ve Batı Kürdistan’da da yayılmaya çalıştığına dikkat çekti ve Kürtleri üst düzeyde alarma geçerek ortak ulusal tutum sergilemeye çağırdı.

KNK Yürütme Konseyi, Türk devletinin Xakurkê başta olmak üzere Güney Kürdistan’daki işgal saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, alarm verdi.

Açıklamada, “Türkiye devleti, zaten Kuzey Kürdistan’ı işgal ve ilhak etmiş durumda. Şimdi de işgalciliği Güney ve Batı Kürdistan’a yaymak istiyor” denildi.

İlkin Güney Kürdistan’da kontrol noktalarının oluşturulduğuna dikkat çeken KNK, daha sonra Rojava Kürdistanı’nın bütünlüğüne saldırı gerçekleştiğini kaydetti.

KNK, Rojava’nın Akdeniz’e ulaşmasını engellemek için Cerablus’tan Ezaz ve Efrîn’e kadar geniş bir parçanın işgal edildiğini belirtirken, Türk devletinin şimdi de yeni bir strateji ile Güney Kürdistan’a yöneldiğini ifade etti.

KNK, “Bu yeni işgal hamlesi ile, Kuzey (Bakur), Doğu (Rojhilat) ve Güney (Başûr) Kürdistan’ın bir kısmını birbirinden koparmak, Bradost ve Xakurkê’de kalıcı olmak istiyor” dedi.

Açıklamada, “Bu saldırılar Kürdistan’ın kalbine saplanmış bir hançerdir” diye ekledi. KNK, “Xakurkê’ye yönelik saldırılarının hedefi yalnızca gerilla güçleri değil bütün Kürtlerdir” ifadelerini kullandı.

Türk devletinin Cizre’den Rojava’nın Dêrik kentine doğru işgali genişletmesinin ihtimal dışı olmadığına da dikkat çeken KNK, Efrîn’inle birlikte üç taraftan Kürdistan’ın tamamen zapturapt altına alınabileceğine işaret etti.

KNK, “Çok açık ki, tüm Kürdistan için tehlike büyüktür” derken, bu senaryonun başarılı olması halinde “Kürtlerin kıyameti” olacağı uyarısında bulundu.

Buna karşı ulusal birlik ile durmanın mümkün olduğunun altını çizen KNK, “Düşmanların bu saldırılarına karşı, Kürdistan’ın bugünkü aciliyeti ulusal birlik bilincini yükseltmektir” dedi.

Hem içeride hem de dışarıdaki sessizliğin “endişe kaynağı” olduğunu belirten KNK, “Ne yazık ki başta Kürdistan Bölgesel Hükümeti olmak üzere Güneyli güçlerin büyük bölümü sessizlik içinde. Bu sessizlik işgalcilere cesaret veriyor” diye kaydetti.

Tüm ulusal ve yurtsever dinamikleri ortak tutum geliştirmeye çağıran KNK, “Bu ulusal bir görevdir ve bugün yerine getirilmesi gerekiyor. Yarın geç olabilir” dedi.