Maoist Komünist Parti: İşgale karşı çıkalım!

Maoist Komünist Parti (MKP) Merkez Komitesi-Siyasi Büro, Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgal saldırılarına karşı çıkmaya, Kürt ulusu ile dayanışmayı büyütmeye çağırdı.

MKP Merkez Komitesi-Siyasi Büro tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türk devletinin 2018’deki Efrîn işgali, işlediği katliamlar ve halkın göçe zorlanmasına dikkat çekerek, “TC”nin izini taşıyan taşeron kurumlaşmalarla asimile edilen bir Kürt bölgesi durumuna getirilmeye çalışılmaktadır” dedi.

Son olarak Güney Kürdistan’daki Bradost alanına yönelik işgal saldırısı gerçekleştiğini hatırlatan MKP, “TC egemenler sisteminin AKP-MHP faşist iktidarı eliyle Kemalist diktatörlükten devraldığı Kürt düşmanlığı öncellerini aratmayacak şekilde devam etmektedir” diye belirtti.

Xakurkê’nin askeri üs bölgesi haline getirilmek istendiğini belirten MKP, “Daha şimdiden bölgedeki yerleşim yerleri ve çevreleri bombalanarak alandaki yaklaşık 500 köy ve yerleşimin boşaltılması hedeflenmekte ve buralar insansız bir coğrafya haline dönüştürülmek istenmektedir” ifadelerini kullandı.

Geliştirilen işgal saldırısı için “Kürdün her türlü kazanımına ve egemenlik hakkına karşı yapılmaktadır” diyen MKP, şunları belirtti:

“AKP-MHP faşist iktidarı, düşünü kurduğu ve Kürdistan’ın en batı ucu olan Afrin ’den başlayarak Güney Kürdistan’ın en doğu ucu olan Bradost-Xakûrkê ’ye uzanan kendi denetiminde bir koridor-bölge yaratmayı hedeflediği ve bölgenin yeraltı-yerüstü kaynaklarını da yağmalamanın planını yaptığı ortadadır.

Kadim bir ulus olan Kürtlerin dört parça Kürdistan'da ilhakçı-işgalci egemen zorba güçlere karşı yürüttüğü mücadeleler ve ortaya çıkan bazı tarihsel fırsatların sunduğu olanaklar üzerinden elde ettiği demokratik kazanımlar, Kürt ulusunun canı pahasına yürüttüğü direnişlerin, destansı mücadelelerinin bir sonucu olarak haklı, meşru ve sahiplenilmesi gereken bir yerdedir.”

Saldırılara karşı tartışmasız bir sahiplenmenin gerekli olduğunun altını çizen MKP, “Bir ulusun en demokratik ulusal haklarının gaspedilmesi’nin hiç bir gerekçesi olamaz” dedi.

Açıklamada şöyle denildi: “Bu işgal saldırısı Efrin ‘de olduğu gibi yalnızca bir toprak parçasının işgali değildir, aynı zamanda bireyi-örgütü demokratik-devrimci yapan dünya görüşünün-duruşunun da bilinçlerdeki işgali anlamına gelmektedir.

Devrimcilerin ve komünistlerin, Türk hâkim sınıfları tarafından geliştirilen Güney Kürdistanı işgal saldırıları karşısında somut görevi bu gün Kürt Ulusu ve Hareketleri ile dayanışmayı büyüterek, omuz omuza mücadeleyi yükseltmektir. Her alanda işgal ve ilhak karşıtlığının somut örgütleyicisi ve öznesi olmaktır.

Faşist diktatörlüğün Bradost-Xakûrkê saldırısıyla gerçekleştirmek istediği işgal saldırısını nefretle kınarken, bu işgal girişimi karşısında, Kürt Ulusal Hareketinin yürüttüğü fedaice direnişi sahipleniyor ve selamlıyoruz, bu haklı ve meşru direniş her cepheden desteklenmeli, sahip çıkılmalı ve büyütülmelidir.”