Onlarca milyon mobil telefon bir virüsle ele geçirildi

Dünya genelinde Android telefonlara sızan bir virüsle on milyonlarca telefonun ele geçirildiği bildirildi.

Siber güvenlik konusunda çalışmalarıyla bilinen Check Point uzmanlarınca yapılan çalışma sonucunda, Android işletim sisteminin kullanıldığı en az 25 milyon telefona virüs bulaştığı tespit edildi. Bu kullanıcıların 15 milyona yakınının Hindistan’da bulunduğu kaydedildi.

Check Point’e göre, daha ziyade WhatsApp gibi iletişim uygulamalarını hedefleyen siber korsanların geliştirdiği virüsle bu uygulamanın güncellenmesinin önüne geçiliyor. Virüsün normalde uygulamaları indirme veya güncelleme işlevi gören ‘appstore 9Apps’ adlı bir uygulama üzerinden yayıldığı bilgisi verildi.

Söz konusu uygulamanın daha çok Hindistan‘da kullanıldığı ve bu sayede 15 milyon cep telefonuna virüs bulaştığı belirtiliyor. Bu virüsle bireylerin kişisel bilgilerinin yanı sıra banka hesap verileri ve özel görüşmeleri de çalınabiliyor.

Virüsün Google ‘appstore’ üzerinden de yayılmaya çalışıldığı ancak bunda başarılı olunmadığı da verilen bilgiler arasında.

Check Point açıklamasında, cep telefonu kullanıcıların ‘alternatif’ olarak sunulan online mağazalarını kullanmamaları istendi.