İşgalciler Kobanê ve birçok yeri bombalıyor

İşgalci Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye'nin genelinde birçok yere bombardıman düzenliyor.

Kobanê şehir merkezi, Miştenur Tepesi ve Halep yolu bombalandı. Kobanê şehir merkezi ve etrafının yanı sıra, Kobanê'nin batısındaki köyler de bombalanıyor.

Kobanê’nin batı köyleri Boban, Siftek, Selim ve Aşme köyleri de bombalanıyor. Fırat Nehri üzerindeki ve işgal altındaki Cerablus’un karşısına düşen Yukarı Şexler köyü de ağır silahlar ile vuruluyor.

İşgalci Türk ordusu, Qamîşlo Kantonu’na bağlı Amûdê ilçesinin batısındaki Cirnik köyünü ve Hesekê Kantonu’na bağlı Dirbêsiyê ilçesinin batısındaki Çetel köyünü ağır silahlarla bombaladı.

Minbic Askeri Meclisi'nin resmi sitesindeki habere göre, işgalci Türk devleti Toxar Kebîr köyündeki karakolundan Minbic’ın kuzeyindeki Cat ve Masî köylerini havanlar ile bombalıyor.

Çok sayıda sivilin yaşadığı bu köyler üzerindeki bombardıman sürüyor.

Tirbespiyê ilçesinin kuzeybatısındaki Rotan köyünde bulunan Süryani Soronto Güçleri Akademisi’nin çevresi de 3 top saldırısıyla hedef alındı.

İşgalciler tarafından Til Temir’ın batısına düşen Gozeliyê, Til Leben, Um Xêr, Til Tewîla Asûran ve Selmase köyleri de bombalanıyor. Til Tewila köyü üzerindeki bombardıman da devam ediyor.

Köylerin ağır silahlar ile bombalandığı ve köylülerin ev ve bahçelerinde ciddi hasarların oluştuğu belirtildi.

Yine Efrin’in Şêrawa ilçesinin Bênê, Sonxanekê ve Qinêtirê köylerinin etrafı da bombalanıyor. Bölgeye 30’dan fazla obüsün isabet ettiği öğrenildi.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Girê Spî’nin Erîda, Leqleqo, Sewan, Xirbet Beqer ve Kopirlek köylerini ağır silahlar ile bombalıyor.

İşgalci Türk devleti Hesekê Kantonu’nun Zirgan ilçesini de vuruyor. Bombardımanda Temim Feysel Hemed (11) adlı çocuk da yaralandı.