'İstenmeyen adam' Erdoğan yarın Cenevre’de

Protestoların hedefinde olan Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1. Küresel Mülteci Formu kapsamında Pazartesi İsviçre’nin Cenevre kentine geliyor.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, 17-18 Aralık tarihleri arasında Birlemiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi’nde gerçekleşecek 1. Küresel Mülteci Forumu’na katılmak için Pazartesi İsviçre’nin Cenevre kentine geliyor.

BM Genel Kurulu'nda kabul edilen Mültecilere İlişkin Küresel Mutabakat kapsamında düzenlenecek forum, BM ve İsviçre iş birliğinde düzenleniyor. Mültecilere ev sahipliği yapan ülkelerle iş birliğinin ve dayanışmanın daha da güçlendirilmesi başta olmak üzere birçok konunun ele alınacağı foruma, BM üyesi 120 ülkenin resmi temsilcilerinin katılması bekleniyor.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Almanya Devlet Başkanı Angela Merkel gibi isimlerin de yer alacağı foruma, Suriyeli göçmenlere ev sahipliği yaptığı gerekçesiyle Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak.

ERDOĞAN’IN GELİŞİ TARTIŞMA YARATTI

Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye dönük işgal saldırıları ile birlikte İsviçre’de günlerdir düzenlenen protestoların hedefinde olan Erdoğan’ın, Cenevre’ye gelmesinin kesinleşmesi ülkede büyük tartışma yarattı. Başta İsviçre’de yaşayan Kürdistanlılar ve dostları olmak üzere birçok kesim, Erdoğan’ı protestoya hazırlanıyor. İsviçre’nin önde gelen birçok basın yayın organı da Erdoğan’ın Cenevre’ye gelişinin ülkede büyük krize neden olacağını yazdı.

YARIN CENEVRE’DE OLACAK

Erdoğan'ın, 17 Aralık Salı günü başlayacak foruma katılmak için Pazartesi Cenevre’ye gelecek ve Cenevre Four Seasons Otel’de konaklayacak. Öte yandan, İsviçre’de yaşayan AKP taraftarlarının yarın saat 11.00 itibarıyla otel önünde Erdoğan’ı karşılamaya hazırlandığı öğrenildi.

İSVİÇRE 'YÜKSEK GÜVENLİK' İLAN ETTİ

Foruma katılmak için Cenevre’ye gelecek olan birçok devlet temsilcisinin güvenliklerinin sağlanması amacıyla İsviçre hükümeti, başta Cenevre olmak üzere ülke genelinde yüksek güvenlik ilan etti.
Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, forumun ilk günü olan 17 Aralık tarihinde BM Cenevre Ofisinde konuşma yapması bekleniyor.