Binlerce kişi şehit Yasin Bulut’un cenazesini omuzlarda taşıdı

İşgalci Türk devleti katledilen PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi Üyesi Yasin Bulut’un cenazesi binlerce kişi tarafından şehitliğe defnedilmek üzere uğurlandı.

İşgalci Türk devleti tarafından Süleymaniye’de katledilen PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi Üyesi Yasin Bulut’un (Şükrü Serhat) cenazesi binlerce kişinin katılımıyla ‘Şehîd namirin’, ‘Bimre xiyanet’ sloganları ile şehitliğe doğru yola çıkarıldı.

Bu sabah saatlerinde işgalci Türk devleti tarafından Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde vücuduna isabet eden dört kurşun ile katledilen Yasin Bulut’un cenazesi Adli Tıp’tan alındıktan sonra Serçinar’da bulunan Ehmedê Haci Eli camisine getirildi. Bulut’un katledildiğinin duyulması üzerine Hewlêr, Kelar, Ranya, Süleymaniye, Halepçe başta olmak üzere Güney Kürdistan kentlerinden cenazenin bulunduğu camiye gitti.

Burada dini vecibeleri yerine getirildikten sonra PKK bayrağına sarılı Bulut'un tabutu binlerce kişi tarafından Serçınar’daki Çareyani köprüsüne kadar ‘Şehîd namirin’ ve ‘Bimre xiyanet’ sloganlarıyla omuzlarda taşındı.

cenazesi ambulansla toprağa verilmek üzere şehitliğe doğru yola çıkarıldı.