HPG: 18 işgalci cezalandırıldı, 1 tüfeğe el konuldu

YJA Star öncülüğünde yapılan eylemler sonucunda 18 işgalci cezalandırıldı, 5 işgalci yaralandı, bir adet MPT 55 piyade tüfeğine el konuldu. Direniş alanları da kimyasal silahlar ve patlayıcılar dahil savaş uçakları ve obüslerle bombalandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın destansı mücadelesi ve etkili eylemleri kesintisiz devam etmektedir. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı 28 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla, 63 kez savaş uçakları ve helikopterlerle, yüzlerce kez de obüslerle bombalamıştır. Güçlerimizin YJA Star öncülüğünde gerçekleştirdikleri eylemler sonucunda 18 işgalci cezalandırılmış, 5 işgalci yaralanmış, 1 adet MPT 55 piyade tüfeğine ve 1 adet kulaklığa el konulmuştur” dedi.

İrtibat Merkezi, gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntılarına dair ise şu bilgileri verdi:

“AVAŞÎN BÖLGESİNDE

* 26 Mayıs günü saat 12:20’de Werxelê Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerine patlayıcılarla saldırmak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle hedeflenerek vurulmuştur. Hareket halinde olan işgalciler saat 12:45’te ferdi silahlarla hedeflenerek tekrar vurulmuştur. Savaş mevzilerine saldırmak isteyen işgalciler güçlerimiz tarafından saat 13:00’da sabotaj taktiğiyle ve saat 13:15’de de ağır silahlarla vurulmuştur.

Güçlerimizin gerçekleştirdiği bu eylemler sonucunda; en az 3 işgalci cezalandırılmış ve 2 işgalci ağır yaralanmıştır. Güçlerimiz aynı zamanda işgalcilerin üzerine giderek 1 adet MPT 55 piyade tüfeği ve 1 adet kulaklığa el koymuştur. Gerçekleştirilen eylemlerin ardından kayıplarını alandan uzaklaştırmak isteyen işgalcilere ait helikopterler güçlerimiz tarafından ateş altına alınmıştır. Güçlerimizin müdahalesi ardından helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

*26 Mayıs günü işgalci TC ordusu Werxelê Direniş Alanı’nı 11 kez kimyasal silah ve patlayıcılar ile bombalamıştır. Aynı zamanda alan savaş uçakları ve saldırı helikopterleriyle 23 kez bombalamıştır.

ZAP BÖLGESİNDE

* 26 Mayıs günü saat 17:00’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’na bağlı Kevirêkûn savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafında suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda 1 işgalci cezalandırılmıştır.

* 26 Mayıs günü saat 15:30’da Şehîd Şahîn Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Berxwedan savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

* 26 Mayıs günü saat 14:50’de Kurojahro Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, güçlerimiz tarafından suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

* 26 Mayıs günü saat 16:55’te Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından suikast taktiğiyle hedeflenmiş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı gün saat 18:15’te işgalciler suikast taktiğiyle tekrar vurulmuş ve 1 işgalci daha cezalandırılmıştır.

* 26 Mayıs günü işgalci TC ordusu Şehîd Hewrê, Şehîd Berxwedan ve Şikefta Birîndara savaş mevzilerini 13 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalamıştır.

METÎNA BÖLGESİNDE

*25 Mayıs günü saat 05:55’te Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Hejar savaş mevzileri çevresine yerleşmek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından sabotaj taktiği, ferdi silahlar ve el bombalarıyla hedeflenip vurulmuştur. Bu eylemler sonucunda 8 işgalci cezalandırılmış ve 3 işgalci ise yaralanmıştır. Aynı gün saat 14:30’da savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, ferdi silahlarla tekrar vurulmuştur. Güçlerimizin etkili vuruşları sonucunda işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

* 26 Mayıs günü saat 14:00’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen saldırı helikopterleri güçlerimiz tarafından yoğun ateş altına alınmıştır. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

* 26 Mayıs günü, içinde Kürtçe’nin Behdînî şivesini konuşan kontraların da bulunduğu işgalciler tarafından Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Hêjar savaş mevzileri 4 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır.

* 26 Mayıs günü Girê Ortê’ye bağlı Şehîd Agir boğazına yerleşmek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından iki kez sabotaj taktiğiyle hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemlerin sonucunda 2 işgalci cezalandırılmıştır.

DÜŞMAN SALDIRILARI

* 26 Mayıs günü Zap bölgesine bağlı Çemço, Saca, Çiyareş, Şehîd Şemdîn, Kurojahro, Şehîd Şahin ve Karker alanları saldırı helikopterleri, sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle yüzlerce kez ve 29 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

* 26 Mayıs günü Garê bölgesine bağlı Xêrê ve Deşta Kafya alanları savaş uçaklarıyla 5 kez bombalanmıştır.

* 26 Mayıs günü saat Metîna bölgesine bağlı Êdinê ve Seraro köylerinin çevresi ile Girê Hakkarî, Girê Şehîd Viyan ve Şehîd Şoreş alanları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır. Aynı gün Girê Hakkarî ve Şehîd Viyan alanları 6 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”