HPG: İşgalciliğe ve soykırıma geçit vermediler

Şehit düşen 5 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “Bakurê Kurdistan’da düşmana karşı birçok eylem gerçekleştirerek işgalciliğe ve soykırım politikalarına asla geçit vermeyeceklerini gösterdiler” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunları belirtti:

“Sömürgeci Türk devletinin, Bakurê Kurdistan’da yürüttüğü imha saldırıları karşısında halkımızın öz savunma gücü olan Kurdistan Özgürlük Gerillası, en zor koşullar atında tarihi misyonunu yerine getirmekte ve gerektiğinde fedaice şehadete yürümektedir. Jînda, Canda ve Êrîş yoldaşlarımız da halkımızın onurunu sahiplenme savaşımızda öncü militanlar olarak 12 Haziran 2022 günü Anitos Vadisinde işgalci Türk devletinin gerçekleştirdiği hava saldırıları ve yaşanan çatışmalar kahramanca bir direnişin ardından şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Jînda Cûdî
Adı Soyadı: Jiyan Konur
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Fatma – Tahir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Haziran 2022 / Wan

 

Kod Adı: Canda Welat
Adı Soyadı: Canan Özdemir
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı:
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Haziran 2022 / Wan

 

Kod Adı: Êrîş Rizgar Kato
Adı Soyadı: Şaban Yorgun
Doğum Yeri: Colemêrg
Anne – Baba Adı: Zeynep – Ramazan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Haziran 2022 / Wan

 

JÎNDA CUDÎ

Jînda yoldaşımız Şırnak’ın Silopya ilçesinde yurtsever bir aile doğmuş ve büyümüştür. Jînda yoldaşımız aile ve yakın çevresinin yurtsever olmasından kaynaklı, PKK’yi yakından tanıma fırsatı bulmuştur. 1990’lı yıllarda şehitleri olan yurtsever bir ailede büyümek Jînda yoldaşımızın daha genç yaşlarda gerillaya sevgi ve saygı duymasını sağlamıştır. Her yurtsever ailenin maruz kaldığı ev baskınları ve gözaltı gibi zulümlere yakından tanıklık eden Jînda yoldaşımız, sorgulama içerisine girmiştir. Bu zulümlere karşı içinde büyük kin ve öfke duyup mücadele arayışlarına girmiştir. Üniversite yıllarında gençlik ve halk çalışmalarına aktif katılan Jînda yoldaşımız, Önder Apo’yu okuduktan sonra duygusal bağlılığının bilinçlenmeye doğru evrildiğini belirtmiştir. Bu yıllarda içindeki kin ve öfkeyi bilince çıkarmış, özgürlüğün büyük mücadele verilerek elde edileceğinin farkına varmıştır. Katıldığı aktif çalışmalardan dolayı sömürgeci Türk devletince hakkında üç kez soruşturma açılan Jînda yoldaşımız, bu korkutma ve baskılama saldırılarına mücadelesini büyüterek cevap vermiştir. Çalışmalardaki hırsı ve isteğiyle yoldaşlarına öncülük eden Jînda yoldaşımız, bir süre sonra sömürgeci Türk devletinin, Kürt halkına uyguladığı soykırım politikalarına karşı bu mücadelenin yeterli olmadığını fark etmiş ve mücadelesini daha da büyütme kararı almıştır. Barbar DAİŞ çetelerinin Türk devletinin desteğiyle Rojava’ya saldırmasından sonra Önderliğimizin gençliğe yaptığı seferberlik çağrısına en anlamlı cevabı veren Jînda yoldaşımız, 2015 yılında Mersin Üniversitesi Hemşirelik bölümü 1. sınıftayken gerillaya katılım kararı almıştır.

Yüzünü özgür Kurdistan dağlarına dönen Jînda yoldaşımız gerilla ortamındaki güçlü yoldaşlık ilişkilerinden çok etkilenmiş ve büyük heyecanla gerilla yaşamıyla bütünleşmiştir. Katıldığı ilk dönemlerde Zîlan çizgisinden etkilenmiş, Zîlan yoldaşımızın Önderliğe bağlılığını kendine zemin alarak katılmayı amaçlamış, yaşamda ve savaşta Zîlanlaşmayı esas almıştır. Yeni savaşçı eğitimlerini aldıktan sonra bir süre başarılı bir pratik yürüten Jînda yoldaşımız, bu süre zarfında askeri uzmanlaşma eğitiminin önemini fark etmiş ve bir dönem eğitim görmüştür. Eğitim sürecindeki duruşu ve aktif katılımı ile kısa sürede yoldaşlarının sevgi ve saygısını kazanmayı bilen Jînda yoldaşımız eğitim sürecini başarıyla tamamlamıştır. Hızlı öğrenmesi ve öğrendiklerini yoldaşlarına anlatma ve kavratmadaki becerilerinden dolayı eğitim sürecini tamamladıktan sonra askeri uzmanlık eğitimlerinde komutanlık görevi almıştır. Aldığı her görev ve sorumlulukta olduğu gibi bu görevi de kesin başarıyla yerine getirmenin mücadelesi içerisinde olmuştur. Birçok yoldaşının profesyonelleşmesinde ve uzmanlaşmasında büyük emek sahibi olan Jînda yoldaşımız, yeni dönem gerilla taktiklerinin pratikleşmesinde öncülük eden komutanlarımızdan olmuştur. Askeri yönden yüksek bir düzey kazanan Jînda yoldaşımız, gerillanın ideolojik yönden de kendini geliştirmesi gerektiğine inanmış, gerillanın bir ayak üzerinde yaşayamayacağını, askeri yönden geliştiği düzeyde ideolojik yönden de gelişmesi gerektiğini belirtmiştir. Bu temelde daha sonra Şehit Berîtan Özgür Kadın Akademisi’nde eğitim görmüştür. Bu eğitimde kendini derinden sorgulama ve yoğunlaşma fırsatını bulan Jînda yoldaşımız, büyük bir gelişme yaşamıştır. Önder Apo’nun kadın özgürlük felsefesine yoğunlaşmış ve özgür kadın ilkelerini yaşamsallaştırmanın büyük mücadelesi içerisinde olmuştur.

Başarılı eğitim süreçlerinin ardından Jînda yoldaşımız Wan alanına geçmiştir. Burada eğitim süreçlerinde öğrendiklerini pratiğe ve yoldaşlarına aktarmanın çabası içerisinde olmuştur. Her gerillanın hayali olan Bakur gerillacılığını yaşamanın heyecanı içerisinde olan Jînda yoldaşımız, bu heyecanını yaşamın her alanına yansıtmayı başarmıştır. Yaşamdaki duruşuyla yoldaşları tarafından saygı duyulmayı başaran Jînda yoldaşımız, gittiği her alanda olduğu gibi Wan alanında da görevini en iyi şekilde yerine getirmenin ve mutlak başarının mücadelesi içerisinde olmuştur. Birçok yoldaşının profesyonel gerilla olarak pratiğe çıkmasında, düşmana yeni dönem tarz ve taktikle darbe vurulan birçok eylemde emeği geçen Jînda yoldaşımız, bu alanda yapılan birçok eylemde aktif rol oynamış ve düşmana büyük darbeler vurmuştur.

CANDA WELAT

Canda yoldaşımız Wan’da yurtsever bir ailede doğmuş ve büyümüştür. Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne birçok katılımı ve şehidi olan Kürdistan’ın kadim aşiretlerinden Jîrkî aşiretinden olan Canda yoldaşımız, büyüdüğü ortamın direngen ve inatçı özelliklerini kişiliğinde barındırmıştır. Her bir Kürt genci gibi Canda yoldaşımız da Kürt halkına karşı uygulanan inkar, imha ve asimilasyon politikalarına yakından tanıklık etmiş ve büyük öfke duymuştur. Toplumdaki kadın baskısı ve kadının yok sayılması Canda yoldaşımızda çelişki oluşturmuş ve arayışlara itmiştir. Tüm bunlara karşı verilebilecek en anlamlı cevabın, kadın özgürlüğü ve Kürt halkına uygulanan soykırım politikalarına karşı emsalsiz bir savaş veren özgürlük gerillalarına katılmak olduğunun farkına varan Canda yoldaşımız 2015 yılında gerilla saflarına katılmıştır.

Doğduğu ve büyüdüğü topraklarda gerillacılık yapmanın mutluluğu ve heyecanını her zaman yaşayan Canda yoldaşımız, bu toprakları iyi tanımanın verdiği özgüvenle katıldığı ilk zamanlarda gerilla yaşamına zorlanmadan adapte olmuştur. Hesapsız ve içten katılımı ile kısa sürede tüm yoldaşlarınca saygı duyulan bir arkadaş olmayı başarmıştır. Bu yüzden katıldığı Wan alanında kalmış ve pratik yürütmeye devam etmiştir. Kısa sürede kendini askeri yönden geliştiren Canda yoldaşımız, salt pratik alanla sınırlı kalmamış kendisini ideolojik yönden eğitmeyi de ihmal etmemiştir. Bu temelde katılmadan önce kadının toplumdan dışlanması ve kadına yönelik baskılar üzerindeki çelişkilerini, okuyarak ve yoldaşlarıyla tartışarak aşmaya çalışmıştır. Özgür kadın ilkelerini yaşama geçirmede önemli bir çaba sarf etmiştir. Yürüttüğü pratikte çalışmalara aktif katılmakla kalmamış, yoğunlaşmalarını ve gözlemlerini aktararak pratiğin geliştirilmesinde büyük katkısı olmuştur. Wan alanında yapılan etkili eylemlerde öncü düzeyde rol oynayan Canda yoldaşımız, yetkin bir YJA Star komutanı olma yolunda emin adımlarla yürümüştür. Yaşamdaki ve savaştaki kararlı duruşu ve iradesiyle kadın ve erkek yoldaşlarına örnek olan Canda yoldaşımız, mütevazi kişiliğiyle de yoldaşları tarafından sevilmiştir.

Sorumluluk bilinci üst düzeyde olan Canda yoldaşımız, aldığı görevleri layıkıyla ve başarıyla yerine getirmenin mücadelesini vermiştir. Pratiğe yeni katılan ve alana yeni gelen yoldaşlarına yardımcı olmuş ve adaptasyon sürecini daha kısa sürede atlatmalarında önemli rol üstlenmiştir. Mütevazı kişiliği ile hem öğreten hem de öğrenen olabilmeyi başaran Canda yoldaşımız kendini geliştirmede büyük yol katetmiştir.

Canda yoldaşımız katıldığı günden şehit olduğu an’a kadar Wan alanının neredeyse bütün bölgelerinde çalışma yürütmüş, emek vermiş ve yoldaşlarına öncülük etmiştir. Wan alanında düşmana vurulan en ağır darbelerde önemli emeği olan Canda yoldaşımız, işgalciliğe ve işbirlikçiliğe verilecek en büyük cevabı vermiştir. Başarılı bir pratiğin sahibi olan, aldığı görevlerde başarı dışında hiçbir ölçüyü kabul etmeyen Canda yoldaşımız, tüm yoldaşlarını da bu çizgide eğitmeyi amaçlamış ve bunun için mücadele etmiştir. Canda yoldaşımız, emekçi kişiliği, sonuç almada ısrarcılığı ve yaşamdaki duruşuyla biz yoldaşlarına her zaman örnek olacaktır.

ÊRÎŞ RIZGAR KATO

Êrîş yoldaşımız Colemêrg’de yurtsever bir aile ve çevrede doğmuş ve büyümüştür. Êrîş yoldaşımızın ailesinde ve çevresinde PKK’ye katılım ve şehitlerin olması, yoldaşımızın Partimizi daha çocukluktan tanımasına ve sempatisinin gelişmesine yol açmıştır. Aslen Kato Qewalê alanının hemen yakınında bulunan Qewalê köyünden olan Êrîş yoldaşımız bu alanda gerillaların olmasından kaynaklı, gerillayı daha küçüklükten görmüş ve tanımıştır. Bunu kendisi için büyük bir şans olarak değerlendiren Êrîş yoldaşımız, gerillaya katıldıktan sonra da tanıdığı, bildiği ortama adapte olmakta güçlük çekmemiştir. Gerillayı tanımanın yanında faşist soykırımcı Türk devletinin Kürt halkına karşı uyguladığı soykırım politikalarına, baskı ve şiddete en yakından tanıklık eden Êrîş yoldaşımız tüm bu politikalara karşı mücadele yol ve yöntemleri geliştirmeye çalışmıştır. Gençlik çalışmalarında aktif ve öncü düzeyde rol oynayan Êrîş yoldaşımız, ekonomik nedenlerden dolayı metropollerde çalışmak zorunda olduğu dönemlerde de gençlik ve örgütleme çalışmalarına katılmıştır.

Êrîş yoldaşımızın çalışmaları ve aktifliği düşmanın dikkatini çekmiş ve birçok Kürt genci üzerinde oynadığı gibi Êrîş yoldaşımız da ajanlık tuzağına çekilmeye çalışılmıştır. Soykırımcı faşist TC devleti, ajanlaştırmayı Êrîş yoldaşımıza da kabul ettirmek istemiştir. Kato bölgesinde gerillaların bulunduğu alanlara fotokapan koyması teklifinde bulunmuş ve yoldaşımızı ailesiyle tehdit etmiştir. Her onurlu Kürt genci gibi Êrîş yoldaşımız da bu onursuzca teklifi reddetmiş, halkına ihanet etmeyeceğini belirterek, her Kürt gencinin vermesi gereken en anlamlı cevabı vermiş ve gerillaya katılmıştır. İlk gördüğü gerilla grubuna arazide gördüğü fotokapanların yerlerini belirtmiştir. Êrîş yoldaşımız katılım kararı ile soykırımcı faşist TC devletinin Kürt gençleri üzerinde uyguladığı düşürme ve ajanlaştırma politikalarına en anlamlı cevabı vermiştir.

Katıldığı ilk günlerde yoldaşlarına yaşadığı her şeyi anlatan Êrîş yoldaşımız, şehit olana kadar bu katılımını devam ettirmiş, yoldaşlarına karşı her zaman dürüst olmuştur. Bu özelliğiyle daha ilk zamanlarda yoldaşları tarafından sevilen ve saygı duyulan bir yoldaş olmayı başarmıştır. Daha önce gerillaları tanımış olmasından dolayı, yaşama çok çabuk adapte olan Êrîş yoldaşımız emekçi, dürüst ve hesapsız katılımı ile girdiği her ortamda toparlayıcı bir rol oynamıştır. İlk gerillacılık deneyiminin bildiği arazide olmasından dolayı pratiğe atılmakta güçlük çekmemiş, ilk zamanlarında bile alana yeni gelen yoldaşlarına araziyi tanıtarak yardımcı olmuştur. Gençlik çalışmalarındayken tanıdığı Partimizi daha yakından tanıma, yoldaşlarıyla tartışma ve yeni şeyleri öğrenme fırsatını bulmuş ve bu fırsatı iyi değerlendirmiştir. Merak ettiği her şeyi soran ve bulunduğu her yerde bir tartışma ortamı yaratan Êrîş yoldaşımız, yaşamdaki moraliyle, aranan, yokluğunu belli eden yoldaşlarımızdan olmuştur. Êrîş yoldaşımız ideolojik ve askeri yönden kendini geliştirmek için yoldaşlarından sürekli yardım istemiş, tartışmalar yürütmüş ve öğrendiklerini de diğer yoldaşlarına aktarmıştır. Wan alanında yürütülen birçok çalışmada yer almış ve aldığı sorumlulukları başarıyla yerine getirmek en büyük hedefi olmuştur. Êrîş yoldaşımız, düşmana vurulacak darbeler üzerine yoğunlaşmaları olmuş ve yoldaşlarıyla tartışarak, fikir alarak yoğunlaşmalarını derinleştirmiştir.

ROJBÛN VE SASON ÖLÜMSÜZLER KERVANINA KATILDI

Bakurê Kurdistan, özgürlük mücadelemizin ilk adımlarının atıldığı ve halkımızın mücadeleyle bütünleşerek serhildanlar geleneği yaratan topraklar olarak direniş tarihimizde her zaman özel bir yere sahip olmuştur. Kurdistan Özgürlük Gerillası, halkımızın temel öz savunma gücü olarak her zaman işgalcilerin saldırılarına gereken cevabı vererek halkımızı onurlu duruşunun sembolü olmuştur. 2 Ağustos 2022 tarihinde işgalci Türk devletinin saldırıları sonucunda ölümsüzler kervanını katılan Rojbûn ve Sason yoldaşlarımız da devrim mücadelemizde fedakarca çalışıp fedaice savaşarak zafer çizgisinde yürüyüşümüzün örnek militanları olmuşlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Rojbûn Amara
Adı Soyadı: Çimen Ataman
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Gulistan – Abdurrahim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Ağustos 2022 / Kato

 

Kod Adı: Sason Xelîl
Adı Soyadı: Gökhan Toktaş
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: Nadire – İzzettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Ağustos 2022 / Kato

 

ROJBÛN AMARA

Rojbûn yoldaşımız yurtsever Elkî aşiretine mensup bir ailede doğmuş ve büyümüştür. Ailesinin ve yakın çevresinin yurtsever olması, gerilla saflarına katılan akrabalarının olması ve bazı akrabalarının da halkımızın özgürlük mücadelesinde şehadete ulaşmış olması nedeniyle Rojbûn yoldaşımız da yurtseverlik kültürüyle iç içe büyümüştür. Bundan dolayı gerillayı ve Partimiz PKK’yi tanıma imkanına erişmiştir. Önderliğimizi, gerillayı ve şehit yoldaşlarımızı tanıdıkça Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ne daha fazla ilgi duymuş ve Önder Apo’nun oluşturduğu yaşam felsefesini dışında bir yaşamı kabul etmeyeceğini belirtmiştir. Düşmanın tüm özel savaş politikalarına rağmen yüzü her zaman Kurdistan’a ve özgürlük hareketine dönük olmuştur. Önderliğimizin, halkımızın ve gerillanın bin bir zorluğa rağmen ülkemiz Kurdistan’ın özgürlüğü için fedakarca mücadele etmesi Rojbûn yoldaşımızı etkilemiş ve mücadelesiyle halkımızın özgürlük tarihinde yer edinmek istemiştir. Bunun yolunun Kurdistan dağlarında özgürlük saflarında mücadele etmek olduğunun bilincinde olan Rojbûn yoldaşımız 4 Nisan 2015 yılında gerilla saflarına katılmıştır.

Önderliğimizin doğum gününü gerillaya katılım günü yaparak daha da anlamlandıran Rojbûn yoldaşımız, her zaman Önderliğimize bağlı kalmanın yüksek duyarlılığı ile yaşama katılmıştır. Gerilla saflarına katıldığında ilk olarak dikkatini çeken husus yoldaşlık ilişkileri ve gerillanın yaşamın her anına fedakarca katılımı olmuştur. Gerillanın bu kutsal özelliklerinden etkilenen Rojbûn yoldaşımız kendisi de bu özellikleri edinerek örnek bir militan olmuştur. Yine Önderliğimizin kadına verdiği değer ve kadın özgürlük mücadelesine getirdiği yeni perspektifler Rojbûn yoldaşımızın Partimize daha fazla bağlanmasını sağlamıştır. Partimizle olan duygusal başını daha fazla güçlendirmek ve bunu daha bilinçli bir bağa dönüştürmek isteyen Rojbûn yoldaşımız kendisini eğitmeyi en temel görev olarak belirlemiştir. Özellikle ideolojik eğitimlerle anlam ve bilinç dünyasını geliştirmiş, kişiliğini de Önderlik felsefesinin süzgecinden geçirerek öncü bir militan olmuştur. Aldığı ideolojik eğitimlerle kadın özgürlük ölçülerini de kişiliğinde temsil etme iddiasında olan Rojbûn yoldaşımız, içerisinden geçmekte olduğumuz özgürlük zamanlarının görev ve sorumluluklarını daha fazla yerine getirebilmek için kendisini askeri olarak da geliştirmesi gerektiğinin bilincinde olmuştur. Yine yeni dönem gerilla savaşında bir kadın militan olarak öncülük rolünü hakkıyla yerine getirmek için kendisini askeri anlamda yetkinleştirmek istemiştir. Bunun için uzun bir süre operasyon ve profesyonelleşme eğitimleri almış ve bu eğitim süreçlerinden hedefine uygun bir biçimde başarılı ayrılmıştır. Birçok farklı çalışmalarda yer alan Rojbûn yoldaşımız, bu çalışmalardaki istikrarlı katılımı ve sonuç alıcı tarzıyla yoldaşlarına güven vermiş ve bu çalışmaları başarılı bir şekilde sürdürmüştür. Fakat başta Bakurê Kurdistan ve Medya Savunma Alanları’nda devam eden savaş ve bu savaşta yaşanan şehadetler Rojbûn yoldaşımızın sıcak savaş alanlarına gitme istemini daha da artırmıştır. Özellikle sömürgeci Türk devletine ağır darbeler vurabileceği Bakurê Kurdistan’a gitmek için ısrarcı olmuş ve bu ısrarının sonucunda hedefine ulaşmıştır.

Önderliğimize ve şehitlere olan bağlılığı ve onlara layık olabilmenin sorumluluğu ile Bakurê Kurdistan’a yönelen Rojbûn yoldaşımız en büyük iddiasını da Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlamak olarak belirlemiş ve bu şekilde çalışmalara katılmıştır. Yer aldığı her çalışmada Önderliğimiz, halkımız ve Hareketimiz üzerindeki baskıları kırmayı amaçlayan Rojbûn yoldaşımız, bunu pratiği ile de somutlaştırmanın çabasında olmuştur. Yakın akrabaları olan Şehit Tîrêj ve Şehit Bager yoldaşların anılarına sadık kalarak gittiği Bakurê Kurdistan’da en büyük amaçlarından biri de bu yoldaşlarının hayallerini gerçekleştirmek olmuştur. Bunun için fedaice bir katılımı esas almış ve şehadete ulaşana kadar da bu duruşundan taviz vermemiştir. Yoldaşları olarak Rojbûn ve tüm kahraman şehitlerimizin intikamlarını alana ve hayallerini gerçekleştirene kadar mücadelemizi sürdüreceğimizin sözünü bir kez daha veriyoruz.

SASON XELÎL

Sason yoldaşımız Wan’ın Şax ilçesinde yurtsever bir ailede doğmuştur. Yaşadığı çevrenin yurtsever olması ve Hareketimizin Wan bölgesinde giderek etkinliğini genişletmesi Sason yoldaşımızın da Partimiz PKK ile tanışmasını sağlamıştır. Aynı zamanda düşmanın halkımıza yönelik saldırıları ve soykırım politikaları da Sason yoldaşımızın düşman gerçekliğini daha iyi bilince çıkarmasını sağlamıştır. Düşmanın bu politikalarına karşı gerillanın iradeli ve düşmana hiçbir şekilde taviz vermeyen duruşu Sason yoldaşımızı arayışlara itmiş, gerilla mücadelemizi daha yakından tanımak istemiştir. Yine başta Şengal ve Rojava alanlarında DAİŞ çetelerinin, işgalcilerin de yardımıyla halkımıza saldırması ve katliamlar yapması Sason yoldaşımızı mücadele etmeye sevk etmiştir. En doğru ve sonuç alabileceği mücadele alanının gerilla safları olduğu bilinciyle 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır.

Gerilla saflarına katıldıktan sonra aldığı eğitimlerle ve tecrübeli yoldaşlarından aldığı bilgilerle kısa sürede yetkinleşen Sason yoldaşımız, halkımızın intikamını almak için yüzünü Kobanê’ye dönmüş fakat düşmana esir düşmüştür. Uzun bir süre düşman zindanlarında tutuklu kalan Sason yoldaşımız burada da militanca duruşunu korumuş ve düşmanın her türlü baskı, işkence ve yıldırma politikalarına karşı zindan direniş geleneğimizin ısrarlı savunucusu olmuştur. Aynı zamanda Önderlik sahası olarak da bilinen zindan alanını bir akademi olarak ele alan Sason yoldaşımız kendisini Önderlik felsefesinde derinleştirmeyi esas almıştır. Yaptığı yoğunlaşmalarla kendisinde Apocu militan özellikleri geliştiren Sason yoldaşımız, ancak Apocu ideolojide derinleşilerek düşmanın yenilgiye uğratılacağının bilincinde olmuştur. Bir mücadele alanı olarak ele aldığı zindan alanındaki onurlu direnişinden sonra tekrar fiziki özgürlüğüne kavuşan Sason yoldaşımız yine yüzünü Kurdistan dağlarına dönmüş ve gerillacılık mücadelesini bıraktığı yerden devam ettirmiştir. Zindanda yaptığı yoğunlaşmalarla gerilla mücadelemizde yaşanan değişimleri, düşmanın yönelim biçimlerini derinlemesine kavrayan Sason yoldaşımız daha heyecanlı ve coşkulu bir katılımla mücadelesini yürütmüştür. Zindanda aldığı ideolojik eğitimleri, edindiği askeri tecrübelerle harmanlayan Sason yoldaşımız yeni dönemin yetkin bir komutanı olarak yoldaşlarına öncülük etmiştir. Fedakarca katılımı ve yoldaşlığındaki samimiyeti ile tüm yoldaşlarına güç kaynağı olan Sason yoldaşımız Kato alanında düşmana karşı geliştirilen birçok eylemde yer alarak hem halkımızın intikamını almak istemiş hem de militanlık görevlerini layıkıyla yerine getirmek istemiştir.

Uzun seneler mücadele ettikleri Bakurê Kurdistan’da düşmana karşı birçok eylem gerçekleştirerek işgalciliğe ve soykırım politikalarına asla geçit vermeyeceklerini gösteren Jînda, Canda, Êrîş, Rojbûn ve Sason yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyor, yoldaşlarımızın mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”